Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jauniešus aicina uz topošās spēlfilmas Jumprava. Lielais notikums kinoprovēm

Septembrī tiks uzsākta spēlfilmas Jumprava. Lielais notikums filmēšana, kuras pamatā ir stāsts par grupas Jumprava izveidošanos un attīstību laika posmā no 1984. līdz 1991. gadam, kad rokgrupa ar savām dziesmām un stilu veicināja Trešo atmodu un iedvesmoja jaunus cilvēkus uz lieliem sapņiem pāri "dzelzs priekškaram". Spēlfilmas tapšanai tiek meklēti gan grupas mūziķu atveidotāji, gan masu skatu dalībnieki, informēja filmas veidotāji.

Filmas dalībnieku atlasei aicināti pieteikties jaunieši no visas Latvijas. Meklēti tiek gan grupas mūziķu atveidotāji, gan masu skatu dalībnieki.

Filmas galvenā četrinieka atlasei tiek meklēti pretendenti vecumā no 17 līdz 27 gadiem. Grupas mūziķu tēliem svarīga ir dzirkstele acīs un pirkstu galos, ieraugot sintezatoru. "Lūkojamies pēc tādiem, kuri sirdī jūtas kā īsti rokstāri," uzsver filmas veidotāji.

Filmas pamatā ir stāsts par to, kā 20. gs. 80. gadu Latvijā padomju kultūras terminoloģijā un praksē eksistējošais "vokāli instrumentālais ansamblis" kļuva par supergrupu Jumprava, kas dziedāja pret metro, parodēja birokrātiju, urbanizēja mītu par Ziemeļmeitu, godināja izsūtītos, sauca suni par Molotovu, piejaucēja zemapziņu un it kā pa jokam peldēja no Ventspils uz Visbiju.

Kopā ar Jāni Balodi izveidoto filmas scenāriju režisēs un producēs viens no grupas Jumprava dalībniekiem Aigars Grauba. Filmas operators Valdis Celmiņš saka: "Aigars Grauba ir viens no tiem, kurš bijis tur klāt un ļoti precīzi zina, kur beidzas radošā patiesība un kur sākas populistiska savu nopelnu cildināšana."

Filmā svarīga loma būs Jumpravas dziesmām, kas veidos filmas struktūru, dinamiku, stilu un emocionālo krāsu. Aigars Grauba atklāj: "Jumpravas” dziesmas vairs nepieder grupai, bet viņu faniem un klausītājiem, jo saistās un rezonē ar viņu pārdzīvojumiem, emocijām un pieredzi, kas var būt arī pilnīgi atšķirīgas. Tāpēc filmas stāsta būtiska sastāvdaļa būs grupas fanu tēli, kas veidoti no konkrētām biogrāfijām."

Lai pieteiktos kinoprovēm, jāsūta pieteikums uz e-pastu [email protected], kurā jānorāda vecums, telefona numurs, prasme spēlēt mūzikas instrumentus – taustiņus, ģitāru, basģitāru, bungas u.c., kā arī jāpievieno fotogrāfija pilnā augumā un portrets bez cepures un saulesbrillēm.

Spēlfilma Jumprava. Lielais notikums top ar Nacionālā Kino centra un Valmieras pašvaldības atbalstu. Projekts turpināsies līdz 2022. gada sākumam, kad plānots filmas iznākšanas laiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja