Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kannu kinofestivāla iniciatīvā Producers un the Move no Latvijas piedalīsies producente Inese Boka-Grūbe

Starptautiskajai kinoproducentu platformai Producers on the Move Kannu kinofestivālā kino popularizēšas organizācija European Film Promotion (EFP), kas katru gadu izvēlas 20 profesionālus un perspektīvus kino producentus no visas Eiropas, šogad izvēlēta filmu studijas Mistrus Media producente Inese Boka-Grūbe no Latvijas, informēja filmu studijas Mistrus Media pārstāve Anete Ruperte.

Kannu kinofestivāla ietvaros Producers on the Move notiks 20. reizi un tā ir iespēja producentiem, kuru iepriekš producētās filmas uzrādījušas labus vietējos un starptautiska mēroga izplatīšanas rezultātus, popularizēt savus nākamos projektus un piesaistīt sadarbības partnerus filmu kopražojumu veidošanai, kā arī konsultēties ar starptautiski atzītiem audiovizuālās nozares speciālistiem.

Inese Boka-Grūbe studējusi psiholoģiju Latvijas Universitātē un Eiropas studijas Lēvenes universitātē Beļģijā un kopš 2008. gada ir partnere un producente filmu studijā Mistrus Media.

Atlases kritēriji dalībai Producers on the Move nosaka, ka producenta iepriekšējās producētās filmas tikušas izrādītas kādā no nozīmīgākajiem starptautiskajiem A klases filmu festivāliem (Berlīnes, Kannu, Roterdamas, Sandensas, Karlovi Varu filmu festivālos), filma atzinīgi novērtēta nacionālajā tirgū - ieguvusi nacionālo balvu un nominēta kā nacionālās valsts pieteikums ASV Kino akadēmijas balvai Oskars. EFP un Producers on the Move Kannās atbalsta Nacionālais Kino centrs.

Strādājot filmu studijā Mistrus Media, Inese Boka-Grūbe līdzproducējusi Lietuvas kinorežisores Giedres Beinorjūtes spēlfilmu Elpa Marmorā  (kopprodukcijas filma ar Lietuvu un Horvātiju), kas 2018. gadā tika pirmizrādīta Starptautiskajā Karlovi Varu kinofestivāla konkursa programmā East of the West, producējusi Viestura Kairiša spēlfilmu Melānijas hronika, kas 2016. gadā ieguva Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps un piedalījās Tallinas starptautiskā kinofestivāla Black Nights konkursa skatē, producējusi Ivo Brieža spēlfilmu Filma, kas ieguvusi Lielo Kristapu kā labākā īsfilma, dokumentālās filmas Pasaules skaņa, Vairāk nekā dzīve, līdzproducējusi filmas Tēvs Nakts, Escaping Riga un šoobrīd strādā pie režisora Ivo Brieža topošās spēlfilmas Jogurts un zvaigzne un režisora Aika Karapetjana spēlfilmas Pig’n’Pah, Krievijas kinorežisora Alekseja Učiteļa kopprodukcijas filmas Cojs izveides un ungāru režisora Deneša Naģa kopprodukcijas (Ungārija, Francija, Vācija, Latvija) spēlfilmas Dabīgā gaismā izveides.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja