Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kinoteātrī Splendid Palace norisināsies Alfrēdam Hičkokam veltīts kinovakars

Kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē 13. februārī plkst. 19.00 notiks Gadsimta refleksijas uz Lielā ekrāna otrais kino vakars kopā ar Ditu Rietumu un filmu Mans vārds ir Alfrēds Hičkoks, informēja kinoteātra pārstāvji.

2022. gadā apritēja simts gadi kopš Alfrēda Hičkoka pirmās pilnmetrāžas filmas. Gadsimtu vēlāk Hičkoks joprojām tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem filmu veidotājiem kino vēsturē, kurš spēja trillera žanram piešķirt autorkino pazīmes. 

Hičkoku mēdz dēvēt par spriedzes meistaru (Master of Suspense), kurš spēja manipulēt ar kino skatītāju trauksmi un bailēm. Bet kā viņa milzīgais darbs un kino filmu mantojums saglabājies mūsdienās?

Marks Kazinss, godalgotais dokumentālo filmu režisors, Alfrēda Hičkoka plašo filmogrāfiju interpretē inovatīvi - izmantojot autora balsi. Kamēr Hičkoks atkārtoti skatās savas filmas, mēs rotaļīgā un atklājošā veidā tiekam aizvesti Hičkoka darbu odisejā, sākot no viņa spilgtajām mēmajām filmām, leģendārajām 1950. un 60. gadu filmām līdz viņa vēlīnajiem darbiem.

Marks Kazinss (Mark Cousins) – īru režisors, rakstnieks un producents, kas plašākai publikai vislabāk pazīstams ar savu 2011. gada 15 stundu garo dokumentālo filmu Filmas stāsts: Odiseja (The Story of Film: An Odyssey), Filmas stāsts: Odiseja, Orsona Velsa acis (The Story of Film: An Odyssey, The Eyes of Orson Welles) un Filmas stāsts: Jaunā paaudze un Stāsts par bērniem filmās (A Story of Children and Film). Kazinss ir izveidojis daudzveidīgu dokumentālo filmu kolekciju, kas veltīta kino vēsturei. Viņš ir goda profesors Glāzgovas un Edinburgas universitātēs, kā arī viņš ir patrons Edinburgas starptautiskajā festivālā.

Pirms filmas režisora Marka Kazinsa video uzruna Splendid Palace auditorijai, savukārt klātienē uz kopīgu sarunu viesosies kinozinātniece un kinokritiķe, Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

2023. gadā Latvijas greznākais un senākais kinoteātris Splendid Palace atzīmēs savu simtgadi, tāpēc gada garumā tiek plānoti spilgti kino notikumi, kuri paliks mūsu publikas atmiņā, kā atgriešanās pie pasaules kino mākslas pamatvērtībām.

Biļetes pieejamas kinoteātra mājaslapā www.splendidpalace.lv vai kinoteātra kasē.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja