Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kinoteātrī Splendid Palace notiks Baltijas filmu dienu bezmaksas seansi

Kinoteātrī Splendid Palace Baltijas filmu dienu ietvaros, 23. un 24. augustā no pkst 18, būs iespējams noskatīties kaimiņvalstu filmas Zupas pilsētas slepenā biedrība, traģikomēdiju Mulsuma dienas, Emīlija un Senekas diena, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Bezmaksas kinoseansi 23. un 24. augustā notiks arī Tallinā un Viļņā, katrā valstī demonstrējot pa divām spēlfilmām no katras kaimiņvalsts un tiekoties ar filmu autoriem.

Latviju kaimiņvalstīs pārstāvēs Renāra Vimbas debija Es esmu šeit (tiks demonstrēta gan Lietuvā, gan Igaunijā), Viestura Kairiša eps Melānijas hronika (Lietuvā) un Jāņa Norda pieaugšanas stāsts Mammu, es tevi mīlu (Igaunijā).

“Baltijas valstu filmu dienas ir solis kopīgas kultūras telpas virzienā, lai stiprinātu kvalitatīvu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas filmu atpazīstamību. Paradoksāli, bet par norisēm Holivudā nereti esam informēti daudz labāk nekā par norisēm kaimiņu valstu kinematogrāfijās. Joprojām Latvijas filmas izrādīšana Igaunijas vai Lietuvas kinoteātros ir retums, gluži tāpat kā Lietuvas un Igaunijas filmu izrādīšana Latvijas kinoteātros. Kaut pēdējos gados sadarbība kino jomā starp Baltijas valstu kino veidotājiem ir kļuvusi ciešāka, tomēr vēl tāls ceļš ejams, lai latviešu, igauņu un lietuviešu filmas kļūtu populāras un atpazīstamas tuvākajās kaimiņu valstīs,” uzsver Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma. 

Baltijas filmu dienu iniciatīva tiks turpināta arī nākamgad, kad trīs Baltijas valstis svinēs savu simtgadi. Arī Lietuvā un Igaunijā, tāpat kā Latvijā, top sava simtgades filmu programma, un Baltijas filmu dienas kalpos par jau pārbaudītu platformu labāko darbu izrādīšanai kaimiņvalstīs.

Filmu seansos plānotas arī tikšanās ar filmas autoriem, precizēta informācija sekos vēlāk.

Baltijas filmu dienas ir trīs valstu kino institūciju – Nacionālā kino centra, Lietuvas kino centra un Igaunijas Filmu institūta  – iniciatīva un kopīgi veidots pasākums, stiprinot trīs Baltijas valstu sadarbību kino jomā un vairojot skatītāju zināšanas par kaimiņvalstu filmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja