Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kinoteātrī Splendid Palace pirmo reizi Latvijā norisināsies Itālijas jaunā kino festivāls

Kinoteātrī Splendid Palace no 6. līdz 8. decembrim sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā un N.I.C.E. New Italian Cinema festival pirmo reizi Latvijā norisināsies Itālijas jaunā kino festivāls, sniedzot skatītājiem iespēju noskatīties sešas Itālijas jauno režisoru filmas.

N.I.C.E. Itālijas jaunā kino festivāls dibināts 1991. gadā pēc kino profesionāļu iniciatīvas. Šī festivāla mērķis ir popularizēt itāļu jauno kino pasaulē, organizējot festivālus un starptautisku kultūras apmaiņu. Tā ir šī festivāla galvenā misija: iedvesmot darbam jaunos režisorus, atspoguļojot kino impulsus un tendences.

"2022. gada festivāla filmu izlasē, kas tika īpaši veidota mēnešiem ilgi, skatītāji atradīs filmas, kas atspoguļo dažādas šobrīd aktuālas sabiedrības problēmas, tāpat arī būs skatāmas komēdijas, kas ar nelielu ironiju, caur ikdienas dzīves stāstiem, vēsta par mūsdienu sabiedrību," saka Viviana del Bianco, N.I.C.E. mākslinieciskā vadītāja un dibinātāja.

Festivālu ar filmām Lielais klusums (Il Silenzio Grande, seanss plkst. 18.00) un Santa Lučia (Santa Lucia, seanss plkst. 20.30) atklās 6. decembrī Itālijas vēstnieks Latvijā Alesandro Monti, N.I.C.E. direktore un dibinātāja Viviana del Bianco un kinoteātra Splendid Palace mākslinieciskā vadītāja, kino kritiķe Daira Āboliņa. Alesandro Gasmana Lielais klusums ir gaismu, ēnu, klusumu, vārdu sprādzienu, smieklu, vīziju, satraukumu pilna filma, kurā visi runā un neviens īsti neklausās, savukārt Marko Kjapetas Santa Lučia ir sirdi plosoša filma, kas atspoguļo īstu drāmu, sāpes un prieku, ko sevī ietver cilvēka atmiņa. Festivāla dibinātāja filmas raksturo kā poētiskas, ar mērķi iedziļināties cilvēka dvēseles vistumšakājos nostūros, tādējādi aizraujot skatītāju līdz sirds dziļumiem. Pēc filmas Santa Lučia seansa skatītājiem būs iespēja tikties ar režisoru Marko Kjapetu.

Festivāla otrajā dienā, 7. decembrī, plkst. 18.00, skatītājiem tiks demonstrēta režisora Lorenco d'Amiko De Karvalju debijas spēlfilma Skaistie gadi (Gli Anni Belli). Režisors darbojies arī kā līdzautors dokumentālajā filmā Rosellīni (The Rossellinis). Pēc filmas tikšanās ar Džanvinčenco Puljēzi. Savukārt seansā plkst. 20.30 būs skatāma režisora Džuzepes Bonito trešā filma Meitene atgriezās (L’Arminuta), kas veidota pēc rakstnieces Donatellas Di Pjetrantonio tāda paša nosaukuma bestsellera motīviem.

Trešo un noslēdzošo festivāla vakaru 8. decembrī plkst. 18.00, atklās režisora un scenārista Alesandro Kapitani filma Mūsu rēgi (I nostri Fantasmi), kas tika prezentēta 79. Venēcijas kino festivālā. Alesandro Kapitani (1980) debitēja kino pasaulē kā neatkarīgā kino autors. 2013. gadā ar īsfilmu La legge di Jennifer ieguva Nastro d’Argento balvu (Nastro d’Argento ir viena no prestižākajām balvām itāļu kino, ko katru gadu piešķir žurnālisti un kino kritiķi). 2016. gadā viņam tika piešķirta David di Donatello balva par labāko īsfilmu Bellissima. Tāpat Alesandro Kapitani ir ļoti veiksmīgu TV programmu režisors un autors. Pēc kino seansa tikšanās ar režisoru Alesandro Kapitani. Festivāls noslēgsies ar režisores Mišelas Českonas debijas spēlfilmu - trilleri Zilās acis (Occhi Blu) – plkst. 20.30. Autore atzīst, ka filma ir "personiska interpretācija un veltījums žanram polar, kas apvieno film noir un detektīvu tēmas stilistiskās iezīmes".

Itālijas Jaunā Kino festivāls tiek demonstrēts Eiropas kino mēneša ietvaros. Eiropas kino mēnesis šogad norisinās no 13. novembra līdz 10. decembrim. Pateicoties sadarbības tīklam Europa Cinemas, kinoteātri 35 valstīs no Reikjavīkas līdz Atēnām, no Lisabonas līdz Rīgai izcels Eiropas filmas, piedāvājot īpašas filmu programmas un pasākumus.

Filmas tiek demonstrētas ar Itālijas vēstniecības Latvijā un N.I.C.E. New Italian Cinema festival atbalstu.

Ieeja seansos – bez maksas. Ieejas biļetes iespējams rezervēt kinoteātra mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja