Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kinoteātris Splendid Palace tiešsaistē piedāvā kino balvām nominēto filmu izlasi

Kinoteātris Splendid Palace no 26. marta līdz 30. aprīlim piedāvā prestižām kino balvām nominēto filmu izlasi tiešsaistes seansos. Tiešsaistē varēs noskatīties Andreja Končalovska filmu Dārgie biedri!, režisora Tomasa Vinterberga komēdiju Vēl pa mēriņam un Šenonas Mērfijas drāmu Piena zobi, informēja kinoteātra pārstāvji.

Svētdien, 11. aprīlī, laureātus paziņos Britu Kino un televīzijas mākslas akadēmija un  74. reizi pasniegs savas zeltītās maskas -  Bafta balvas. Tiks izvērtēti ne tikai Lielbritānijas kino industrijas sasniegumi, bet balvas tiks pasniegtas arī ārzemju filmu kategorijā (Film Not in the English Language).

Jau publikas iemīļotā dāņu režisora Tomasa Vinterberga filmai Vēl pa mēriņam (Another Round) ir traģikomēdija par četriem draugiem, kuri eksperimentē ar alkohola daudzumu asinīs un tam atbilstošu laimes izjūtu. Filma saņēmusi pasaulē jau 32 apbalvojumus un tai  šogad prognozē arī Amerikas kinoakadēmijas Oskaru kā labākajai ārzemju filmai.

Bafta balvai nominēta arī Andreja Končalovska filma Dārgie biedri! (Dorogie tovarishchi!), kuru Rīgā līdz šim bijis iespējams redzēt tikai dažos seansos festivālā Baltijas pērle 2020. gada oktobrī.

Filma ir spēcīgs, emocionāls stāsts, sižets balstīts patiesos notikumos 1962. gadā, Krievijas pilsētā Novočerkaskā. Galvenā varone Ludmila (Jūlija Visocka) ir pārliecināta partijas funkcionāre, kura tic saviem biedriem un viņu idejām. Pilsētā sākas rūpnīcas strādnieku streiks, kas tiek apspiests, bet notikumu gaita turēta slepenībā. Politisko nekārtību virpulī pazūd Jūlijas meita. Ludmila savu pusaudzi meklē ar vien izmisīgāk un saprot, kādā pretrunu ellē tiek ierauta.

Ietekmīgais britu laikraksts The Guardian rakstīja: "Gluži kā dzīvē, šajā filmā ir viss: humors un šausmas viens otru neizslēdz." Režisors Andrejs Končalovskis demonstrē lielisku darbu ar aktieru ansambli, kurā darbojas gan profesionāli, gan neprofesionāli aktieri, atrodot balansu starp laikmeta absurda idejām un vienkāršu cilvēcisku stāstu par māti un meitu. Ārzemju medijos kritiķi filmu novērtējuši ar četrām vai piecām zvaigznēm, un žurnāls The New Yorker nosaucis filmu par šedevru.

Bafta balvas nominācijās kategorijā Labākā režija iekļauta austrālietes Šenonas Mērfijas drāma Piena zobi (Babyteeth), kas ir režisores debija lielajā kino. Jaunības drāma, kuras galvenā  varone ir sešpadsmitgadniece, iemīlējusies no pirmā acu skata puisī, kurš vēlas aizņemties mazliet naudas. Filmā ir iemīlēšanās sajūta, ko pastiprina fakts, ka meitenei ir fatāla slimība. Viņas vecāki ir mazliet apjukuši un mazliet saprotoši. Mīlestība līdz… nāve mūs šķirs. Tas ir interpretācijas jautājums, kur liela nozīme kino skatītāju atvērtībai.

25. aprīlī (naktī uz 26. aprīli pēc Latvijas laika) notiks 93. Amerikas Kino akadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, bet jau tagad Splendid Palace tiešsaistē ir iespēja redzēt filmas, kas cīnās par zeltu.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja