Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas Televīzijā top komisks ģimenes seriāls ar Rēziju Kalniņu un Gati Gāgu galvenajās lomās

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijas Televīzija uzņem savu seriālu ar intriģējošu nosaukumu – Projekts: Šķiršanās. Galvenās lomas seriālā atveidos Rēzija Kalniņa, Gatis Gāga, Madara Botmane, Ivo Martinsons un Ģirts Krūmiņš. Vakar, 26. jūlijā, ar tradicionālo šķīvja saplēšanu sākās komiskās ģimenes drāmas uzņemšana, informēja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Jaunais seriāls pie LTV skatītājiem nokļūs oktobrī. Tas būs stāsts par vidusšķiras pāri, kuru attiecībās pamatīgu krīzi radījuši Covid-19 pandēmijas ierobežojumi. Nespējot samierināties ar esošo situāciju, laulātie pieņem lēmumu šķirties, kaut arī pilnīgs atbalsts idejai ir tikai no vienas puses. Lai nepadarītu procesu vēl sāpīgāku un izšķirtos cieņpilni un mierīgi, palīgā tiek saukts pāru terapeits. Uz notikumiem savu vecāku dzīvē ar dalītām jūtām noskatās arī pāra teju pieaugušie bērni, un procesā aktīvi iesaistās arī kaimiņos dzīvojošie ģimenes draugi.

Galvenos varoņus – laulātos, kuri pieņēmuši lēmumu šķirties,  –  atveidos Rēzija Kalniņa un Gatis Gāga, kaimiņu lomās iejutīsies Madara Botmane un Ivo Martinsons, savukārt psihoterapeita loma uzticēta Ģirtam Krūmiņam. 

Galveno – Lauras lomu – atveidos Rēzija Kalniņa, kura par savu varoni teic, ka par to, kāda būs viņas atveidotā varone seriālā, vēl ir pāragri runāt. Tomēr Lauras tēlā noteikti varēšot atpazīt daudzas situācijas, kurās nokļūst cilvēki, kuri ir pārliecināti, ka tieši viņiem vieniem pašiem ir jāparūpējas par pilnīgi visu ne vien savā, bet arī visas savas ģimenes dzīvē. "Man būtiskākais šajā lomā ir tas, ko mēs vēlamies pateikt caur Lauras tēlu – kad pusmūža krīzē cilvēks apzinās, ka ir jādzīvo autentiska dzīve, un kas notiek tad, kad nonākam aci pret aci ar realitāti. Iespējams, viņa ir viena no sievietēm, kuras ir domājušas, ka ir jāņem uz saviem pleciņiem viss darbs, visa māja. Viņai, kā daudziem, ir sapņi un vēlmes, no kā mēs nobīstamies. Krīze viņai atver acis, jo viņa nespēj un negrib dzīvot melos," atklāj Rēzija. Ar saviem tuvākajiem seriāla kolēģiem Rēzija kopā nav spēlējusi – tikai vienā projektā ir bijusi iespēja uz ekrāna satikties ar Ivo Martinsonu. Viņa priecājas, ka jaunās satikšanās būs interesants un izaicinošs pārbaudījums. "Šis nav kārtējais seriāls, kurā "var būt tā, vai šitā" un mēs vienkārši vērojam svešu dzīvi. Es ceru, ka stāsts ienāks skatītāju mājās un būs līdzdalīgs – lai katra epizode ir kā terapijas seanss," optimistiski noskaņota aktrise.

Projekts: Šķiršanās būs Igaunijas sabiedriskās televīzijas (ETV) seriāla Šķiršanās igauņu gaumē adaptācija. Seriāla adaptāciju īstenojis pieredzējušais kino profesionālis Ivo Briedis. Latviešu versijas režisore Linda Olte uzskata, ka stāsts ir universāls un nacionalitātei nozīmes nav. "Īpaši šajā vīrusa pandēmijas laikā, kad ģimenes ir bijušas spiestas būt "mājas ieslodzījumā" – partneri pēkšņi pamana kādas tracinošas un nepieņemamas lietas viens otrā, kas agrāk – ikdienas skrējienā – nešķita būtiskas vai paslīdēja garām," norāda Linda. Viņa atklāj, ka seriāla galvenie varoņi jau daudzus gadus ir bijuši kā aizmiguši – dzīvojuši blakus un pārāk viens otru nav traucējuši: "Igauņiem šis seriāls gāja pirms gada, kad par pandēmiju vēl neviens neko nenojauta. Kad mēs saņēmām igauņu materiālu, kopā ar dramaturgu Ivo Briedi nolēmām, ka pielāgosim šo stāstu šodienai – pavasara notikumi ir satricinājuši galveno varoņu pazīstamo rutīnu, esot cieši kopā vienā mājā viņi ir spiesti paskatīties un ieklausīties viens otrā. Izrādās, ka viņi to nevar izturēt." Kaut arī tēma ir smaga un nopietna, komanda stāstu vēlas izstāstīt ar vieglumu, ļaut skatītājiem paskatīties pašiem uz sevi ar veselīgu ironiju un humoru.

Latvijas Televīzijai jaunais seriāls ir svarīgs notikums ne vien tādēļ, ka sabiedriskās televīzijas skatītājiem būs iespēja sekot līdzi izklaidējošam un vienlaikus cilvēcīgam stāstam, ar ko būs viegli identificēties, bet arī tāpēc, ka televīzijas komandas veidots seriāls pēdējo reizi pie skatītājiem nokļuva vien pirms sešiem gadiem. Pēdējos gados pārraidītie latviešu seriāli tapuši sadarbībā ar ārējiem producentiem. LTV Programmu daļas direktore Rita Ruduša norāda, ka seriāls ir ļoti būtisks sabiedriskā medija misijas īstenošanai, jo tas palīdz veidot kopīgas pieredzes lauku, uzrunājot plašu sabiedrības daļu. "Eiropā sabiedriskās televīzijas ir nacionālo seriālu producēšanas līderi, un arī mums par tādu jākļūst. To pieprasa arī skatītāji – "Sabiedriskā labuma testa" rezultātos seriāls latviešu valodā ir minēts kā galvenais žanrs, kurā auditorija gribētu redzēt vairāk satura," skaidro Rita.

Līdztekus Rēzijai Kalniņai, Madarai Botmanei, Gatim Gāgam, Ivo Martinsonam un Ģirtam Krūmiņam, lomas seriālā atveidos arī Elīna Vaska, jaunais aktieris Kārlis Dzintars Zahovskis, Juris Bartkevičs, Dace Everss, Ivars Krasts, Jevgeņijs Šurs un daudzi citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja