Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc saslimšanas ar Covid-19 Latvijā miris dienvidkorejiešu kinorežisors Kims Kiduks

Latvijā pēc saslimšanas ar Covid-19 mūžībā devies dienvidkorejiešu kinorežisors Kims Kiduks, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijā dzīvojošais krievu režisors Vitālijs Manskis.

Starptautiskā dokumentālā kino festivāla Artdocfest/Riga prezidents Manskis apliecināja, ka režisors miris no komplikācijām saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Kiduks miris vien deviņas dienas pirms savas 60. dzimšanas dienas.

Kiduks ir uzskatāms par vienu no slavenākajiem Dienvidkorejas kinorežisoriem. Viņa filmas saņēmušas atzinību vairākos filmu festivālos, padarot viņu par vienu no nozīmīgākajiem Āzijas kinorežisoriem.

Režisors saņēmis 69. Starptautiskā Venēcijas kinofestivāla galveno balvu - Zelta lauvu par 2012.gada kinolenti Pietà jeb Pieta, savukārt 61. Starptautiskā Venēcijas kinofestivālā viņš saņēma Sudraba lauvu kā labākais režisors par 2004. gada kinolenti 3-Iron.

Savukārt 54. Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā Kiduks saņēma Sudraba lāci kā labākais režisors par 2004. gada filmu Samaria un 2011.gadā Kiduks saņēma 64. Kannu starptautiskā kinofestivāla otro prestižāko balvu Un Certain Regard par kinolenti Arirang.

Kiduks dzimis 1960. gada 20. decembrī. No 1990. līdz 1993. gadam viņš studējis tēlotājmākslu Parīzē. Atgriežoties Dienvidkorejā, Kiduks uzsāka savu karjeru kā scenārists un ieguva galveno balvu scenāriju konkursā, ko 1995. gadā organizēja Dienvidkorejas Filmu padome. Jau nākamajā gadā, Kiduks uzņēma savu debijas filmu Crocodile, kas saņēma Dienvidkorejas kinokritiķu atzinību.

Kiduks atzinis, ka ceļu uz starptautisko kino arēnu viņam pavēra 2000.gada filma The Isle, kas tika demonstrēta Toronto starptautiskajā filmu festivālā. No 1996. līdz 2019. gadam režisora filmogrāfiju veidoja 24 kinolentes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja