Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Publiskots filmas Dvēseļu putenis reklāmas rullītis

Publiskots vēsturisksā kara drāmas Dvēseļu putenis reklāmas rullītis. Filma uz kino ekrāniem visā Latvijā nonāks šā gada 8. novembrī – tieši 100 gadus pēc Latvijas brīvības cīņām, ievadot novembra svētku un neatkarības nedēļu, informēja filmas pārstāve Ligita Mieze.

Vēsturiskā kara drāma pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem ved 100 gadus senā pagātnē. Sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu.

Galveno varoni filmā atveido Oto Brantevics no Turlavas, kuram šī ir pirmā pieredze lielajā kino. Pārējo filmas aktieru ansambli veido Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Vilis Daudziņš, Renārs Zeltiņš, Ieva Florence, Grēta Trušiņa un daudzi citi. Kopā ar aktieriem filmā nofilmējās vairāk kā 1500 brīvprātīgie masu skatu aktieri.

Lai skatītājiem ļautu daudz emocionālāk izjust un saprast šo vēsturiski tik nozīmīgo un personīgo stāstu, īpaši piedomāts arī pie filmas treilera muzikālā pavadījuma, kur tā komponists Rihards Zaļupe integrējis ASV dzīvojošās latviešu komponistes un Emmy balvas ieguvējas Lolitas Ritmanis jau radītās filmas muzikālās tēmas, kurā mūsdienīgas nokrāsas savijas ar oriģinālu latviešu strēlnieka Jāņa Friša iedziedātu tautasdziesmas ierakstu.

Treilera montāžas režisors ir Gatis Belogrudovs, kadru atlasi veikusi Kate Ozoliņa, bet krāsu korekciju – Andrejs Rudzāts. Skaņas apstrāde uzticēta – Artim Dukaļskim, bet grafiskais noformējums – Madaram Upītim.

Filmas Dvēseļu putenis komandu veido kino profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, producente Inga Praņevska, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists un Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste un prestižās Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, Casting Bridge aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija KULTFILMA un citi.

Filmas Dvēseļu putenis veidošanas izmaksu lielāko daļu sedz valsts, savukārt trūkstošo finansējumu nodrošināja filmas ģenerālsponsors – viens no Latvijas dzimtajiem zīmoliem veikals – noliktava DEPO, kā arī sponsors – Latvijas Mobilais telefons un citi.

Vairāk par filmu un tās tapšanu: www.dveseluputenis.lv; www.facebook.com/DveseluPutenis; www.instagram.com/dveseluputenisfilma.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja