Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīt notiks filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi pirmizrāde

Rīt, 30. janvārī, kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvos režisora Edmunda Jansona animācijas filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi, informēja filmas pārstāve Lauma Laube.

Pirms seansa skatītājus uzrunās filmas radošā grupa – režisors Edmunds Jansons, māksliniece Elīna Brasliņa, scenārija autore Līga Gaisa, producente Sabīne Andersone, kā arī aktieri, kuri ierunājuši lomas filmā – Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Baiba Broka, Nora Džumā, Eduards Olekts, Eduards Zilberts, Māra Liniņa u. c.

Neparasta draudzība un ticība brīnumiem, slepens plāns un pakaļdzīšanās, mazo drosme, kad lielajiem vienalga – to visu piedzīvo Rīgas centra puika Jēkabs, kurš vasaras brīvlaikā ciemojas vienā no Rīgas noslēpumainākajiem rajoniem – Maskačkā – pie savas neciešamās māsīcas Mimmi. Taču viņiem ir lemts kļūt par labiem draugiem un kopā ar Maskačkas runājošajiem suņiem glābt apkaimes parku, kuru uzņēmējs Rausis grasās pārvērst par bezpersonisku debesskrāpju kvartālu. Neticami piedzīvojumi var sākties! Latvijas simtgades vērienīgākā animācijas filma ir aizraujošs piedzīvojumu stāsts par neparastu draudzību starp runājošiem suņiem un bērniem, kuri tic brīnumiem un nebaidās uzdrīkstēties.

“Man likās svarīgi veidot stāstu par jauno paaudzi, kas ir aktīva un atbildīga, kas nevis pasīvi noraugās uz notiekošo un pieņem lietas, kā ir, bet cīnās par savām tiesībām un taisnību. Jēkabs ir puika no centra, arhitekta dēls, kurš apstākļu sakritības dēļ vasaru spiests pavadīt nevis laukos vai Kanāriju salās, bet Maskačkā pie savas māsīcas Mimmi. Viņa ir no tām meitenēm, kas rāpjas kokos, spļauj ar ķiršu kauliņiem un ne no kā nebaidās. Un vēl ir runājošie suņi. Maskačkai tas ir absolūti normāli un saprotami, ka visi suņi runā. Mēs Maskačku labi pazīstam – es esmu tur četrus gadus studējis Kultūras akadēmijā, savukārt filmas māksliniece Elīna Brasliņa dzīvo šajā rajonā. Tāpēc ļoti daudzas vietas, kas figurē filmā, ir reālas Maskačkas vietas, kuras var atrast kartē,” stāsta filmas režisors Edmunds Jansons.

No 1. februāra filma būs skatāma Rīgas kinoteātros Kino Citadele, Splendid Palace, Multikino, Cinamon Alfa, Kino Bize, Jūrmalas kinoteātrī Star Cinema, Liepājas kinoteātrī Cinamon Balle, Ventspils kinoteātrī RIO, Siguldas kinoteātrī Kino Lora, Valmieras kinoteātrī Gaisma/3D Cinema un Daugavpils kinoteātrī Silverscreen Daugavpils. No 2. februāra filmu varēs skatīties arī kinoteātrī KSuns Rīgā, Talsu kinoteātrī Auseklis un Cēsu Vidzemes koncertzālē, no 3. februāra – Madonas kinoteātrī Vidzeme un Smiltenes kinoteātrī, 4. februārī – Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē, bet no 8. februāra – Kuldīgas kultūras centrā. Tāpat no 8. februāra filma būs pieejama arī dublētā versijā krievu valodā. Savukārt filmas radošā komanda jau tūlīt pēc pirmizrādes posīsies ceļā un dosies izbraukumos, lai tiktos ar skatītājiem Latvijas kinoteātros. 

Edmunda Jansona pirmās pilnmetrāžas animācijas filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi sižets balstīts rakstnieces Luīzes Pastores grāmatā bērniem Maskačkas stāsts. Filma tapusi animācijas studijā Atom Art sadarbībā ar Polijas studiju Letko Nacionālā Kino centra programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei ietvaros. Filmas māksliniece ir Elīna Brasliņa, scenārija autore – Līga Gaisa, bet producente – Sabīne Andersone. Savukārt, lomas filmā ierunājuši aktieri Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Nora Džumā, Eduards Olekts, Baiba Broka, Eduards Zilberts, Māra Liniņa u. c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja