Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Televīzijā skatāms starptautiski atzītais seriāls Padomju džinsi

Vēl pirms nonākšanas uz televīzijas ekrāniem seriāls Padomju džinsi paspējis izpelnīties ievērojamu atzinību gan Latvijas, gan ārvalstu kino festivālos, kā arī šobrīd turpina pulcēt skatītājus kinoteātros visā Latvijā. Tagad ilgi gaidītais seriāls kļūs pieejams vēl plašākai auditorijai, jau 8. aprīlī nonākot Go3 televīzijā.

Go3 oriģinālseriāls pavisam nesen guva vēsturiskus panākumus lielākajā Eiropas seriālu festivālā Series Mania, kur vairāk nekā 50 pasaules seriālu konkurencē ieguva festivāla skatītāju balvu, savukārt aktieris Kārlis Arnolds Avots saņēma labākā aktiera balvu sekcijā International Panorama.

"Protams, mazliet ir uztraukums. Balvas ārzemēs - tas viss forši, bet man svarīgākais ir mans skatītājs Latvijā, tāpēc ar nepacietību gaidu, kad seriāls sasniegs arvien vairāk māju!" atzīst aktieris Kārlis Arnolds Avots.

Tas gan nav vienīgais panākums - seriāls ieguvis 12 nacionālās kinobalvas Lielais Kristaps nominācijas un trīs Lielais Kristaps balvas, kā arī izvēlēts Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024.

Seriāls Padomju džinsi ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, par attiecībām un izvēlēm, par robežu un pasaules atvēršanos. Un par biksēm, kas izmainīja pasauli. Septiņdesmito gadu izskaņā – laikā, kad visā PSRS ir izvērsta pati sīvākā propaganda pret rietumu kultūru, – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā kvēls rokmūzikas fans ir izveidojis veiksmīgu pagrīdes džinsu ražotni.

Arī seriāla idejas autors Staņislavs Tokalovs uzsver, ka arī pēc starptautiskas atzinības televīzijas pirmizrāde rada satraukumu: "Daudzu autoru un, protams, arī mans sapnis ir, lai manu darbu redz, cik vien daudz cilvēku iespējams. Neskatoties uz to, ka Padomju džinsi tika izrādīti kinoteātros, televīzijā to redzēs vēl plašāks cilvēku loks. Skatītāju emocijas, viedokļi, līdzpārdzīvojums, komentāri un arī kritika ir tas, ko mēs ļoti gaidām."

Seriāla galvenās lomas atveido Kārlis Arnolds Avots, Aamu Milonoff un Igors Šelegovskis, savukārt citus ne mazāk spilgtus personāžus iedzīvina Andris Keišs, Gints Grāvelis, Dainis Gaidelis, Ivars Krasts, Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs, Jānis Jarāns, Nikolajs Šestaks, Valentīns Novopoļskis, Gatis Gāga, Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Matīss Ozols, Jānis Skutelis, Jurijs Djakonovs, Baiba Broka un citi.

Seriāla idejas autors ir Staņislavs Tokalovs, scenārija autori Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova, Valdemārs Kalinovskis (Waldemar Kalinowski), bet režisori – Staņislavs Tokalovs un Juris Kursietis. Seriālu producē Aija Bērziņa, studija Tasse Film.

Pirmā Padomju džinsi epizode jau no 8. aprīļa būs pieejama Go3 televīzijā, savukārt kanālā TV3 seriāls būs skatāms šī gada rudenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja