Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trauksmainas vētras. Čimpiņ Rimpiņ aģentūras slepeno aģentu jaunie piedzīvojumi

No nākamās ceturtdienas, 18. marta, ShortCut Films būs skatāma režisoru Martas Seleckas un Andras Doršs veidotā pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem domātā detektīvseriāla Emī un Rū otrā sezona.

Pirmā iesākās ar epizodi, kurā abi jaunieši meklēja kurpi gluži kā rakstnieka Šarla Pero pasakā Pelnrušķīte vai režisores Lailas Pakalniņas filmā Kurpe, un attīstījās cauri sērijām ar citiem piedzīvojumiem. Redzēs, ko nesīs otrā sezona.

Titullomas šajā lielu skatītāju atsaucību guvušajā detektīvseriālā spēlē Latvijas Leļļu teātra aktieris Rihards Zelezņevs un teātra trupas Kvadrifrons aktrise Ance Strazda, kuru atveidotie varoņi kā slepenie aģenti turpinās darboties Čimpiņ Rimpiņ aģentūrā, saskaroties ar bīstamām vielām, laika pagriešanas ierīci, trauksmainām vētrām, pazudušiem suņiem un citiem.

 

Iešana dziļumā

"Bērnībā man bija sapnis kļūt par spiegu, kad izaugšu liels," sarunā ar laikrakstu Diena stāsta Latvijas Leļļu teātra aktieris, kuram tieši vārdu salikuma "detektīvseriāla" pirmā puse ir raisījusi sākotnējo interesi par šo projektu. Tā īstenotāji Rihardu Zelezņevu ir pamanījuši Valmieras vasaras teātra festivāla iestudējumā Pagalms atdzīvojas (režisors Toms Treinis), kas ieguvis Spēlmaņu nakts balvu kategorijā Gada izrāde bērniem, un pēc tam sekojuši aktiera turpmākajām gaitām, pirms uzrunāja viņu iesaistīties šajā darbā. Tajā viņš atveido Rūdi Rimpiņu jeb Rū, kurš pa dzīvi pārvietojas ar skrituļdēli, lasa grāmatas un uzskata: kopā jautrāk!

"Viņš ir ārkārtīgi brīvs cilvēks ar plašu sirdi – ja kāds Rūdim lūdz palīdzēt, viņš ir gatavs mesties iekšā nezināmajā," raksturo Rihards Zelezņevs un piebilst, ka pirmajā sezonā viņa varonis ir vairāk darījis nekā domājis, savukārt otrajā ir sācis vairāk šaubīties un uzdot jautājumus. "Rū ir sapratis, ka jārok dziļāk," smejas Latvijas Leļļu teātra aktieris, kura spēlētais tēls ar savu kolēģi mēģinās tikt skaidrībā arī ar dīvaino burtu kombināciju D.A.R.I.L., kas jau pavīdēja pirmajā sezonā. Lielākais jautājums – vai tam ir kāda saistība ar Sētnieci, Bartolomeju, Palauzi vai varbūt vēl kādu citu?

 

Draugu palīdzība

Rihards Zelezņevs pats savulaik ir aizrāvies ar dažādu spiegu stāstu interpretācijām dažādos medijos, taisījis štābiņus un pulcējis ap sevi draugus, lai kopā dibinātu spiegu organizācijas. Arī viņa atveidotajā Rūdī Rimpiņā atbalsojas šīs bērnības fikcionālās un reālās dzīves pieredzes sajaukums. «Kad es iesaistos kādā projektā, es vienmēr meklēju atsauces kino vai seriālos, kas varētu man palīdzēt,» atklāj aktieris, kurš šobrīd ir atgriezies pie klasiskām vērtībām – amerikāņu situāciju komēdijas Draugi par sešiem draugiem: Reičelu, Moniku, Fēbi, Čāndleru, Rosu un Džoiju, kuri dzīvo Ņujorkā un palīdz cits citam risināt dažādas ķibeles.

Šis seriāls Rihardu Zelezņevu ir iedvesmojis mēģinājumu procesā, iestudējot izrādi Tikai pieaugušajiem par jaunajiem vecākiem. Tas ir topošā režisora Andra Zeļonkas diplomdarbs, kas pēc Covid-19 pandēmijas izraisīto ierobežojumu atcelšanas būs skatāms uz teātra trupas Kvadrifrons skatuves, uz kuras pēc iespējas ātrāk cer atgriezties arī aktrise Ance Strazda. Detektīvseriālā Emī un Rū aktrise atveido Emīliju Čimpiņu jeb Emī, kura sapņo kļūt par zinātnieci, mīl precizitāti un uzskata: dubults neplīst!

 

Esošais piedāvājums

"Viņa ir jauka, zinātkāra meitene, kura ir atvērta pasaulei," par savu tēlu teic teātra trupas Kvadrifrons dalībniece, kura pati no savas bērnības vislabāk atceras meksikāņu seriālu Krāpniece un Foresteru ģimenes sāgu Hameleona rotaļas, kurai kopumā ir tikušas uzņemtas trīsdesmit četras (!) sezonas. "Tā bija nevis mana izvēle, bet tāds bija piedāvājums – toreiz nebija seriālu, kas būtu atbilstoši manam vecumam, vismaz manā dzīvē tādu nebija," akcentē Ance Strazda, kurai ir visas iespējas kļūt par vienu no kāda mūsdienu pirmsskolas vai sākumskolas vecuma bērna spilgtākajām varonēm, ko atcerēties cauri laikiem.

Runājot par esošo situāciju, aktrise stāsta, ka viņiem ar kolēģiem ejot ļoti grūti. "Šajā brīdī zūd ticība savai izvēlētajai profesijai, tāpēc ka procesi mūsu sabiedrībā un pasaulē kopumā liecina par to, ka atpakaļ pie tā, kā bija, mēs atgriezīsimies tikai pēc ilga laika. Es esmu aktīvs cilvēks, kuram bezdarbība liek nolaisties zemākajā punktā un raisa vēlmi meklēt citu veidu, kā realizēt sevi, nevis gaidīt," norāda Ance Strazda. Redzēs, ko nesīs ne tikai Emī un Rū otrā sezona, bet arī dzīve

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja