Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vēlme, par ko skaļi nemēdz runāt. Uz Latvijas kinoekrāniem – Andreja Ēķa komēdija Tabu

No 26. novembra kinoteātros Latvijā būs skatāma režisora Andreja Ēķa romantiski pikantā komēdija Tabu. Tas ir stāsts, par ko mēs ikdienā nerunājam savstarpējās attiecībās, kad rutīna ņēmusi virsroku, informē studija Cinevilla Films

Filma Tabu vēsta, kā pieci mīloši pāri meklē jaunas emocijas, lai padarītu savu kopā būšanu vēl saskanīgāku, laimīgāku un kaislīgāku. Viņiem viss ir kārtībā – gan mīlestība, gan uzticība, gan cieņa, bet ir kāda vēlme, par ko skaļi nemēdz runāt.

Režisors Andrejs Ēķis atklāj: "Tas ir stāsts par attiecībām. Latvijā šķiras apmēram 53% pāru. Eiropas Savienībā šis rādītājs ir pat lielāks. Jautājums – kāpēc? Domāju, ka viena no problēmām ir tā, ka cilvēki nesarunājas par savām vēlmēm, sapņiem, fantāzijām. Kā var nodzīvot ilgi un laimīgi, ja cilvēki savā starpā nerunā? Izmantojot austrāliešu scenārija autora Džoša Losona motīvus, pa atslēgas caurumu esam ielūkojušies citu cilvēku dzīvēs, lai saprastu, kā viņiem patiesībā iet un kā viņi dzīvo. Cilvēkam patīk vērot, kā dzīvo citi un mācīties no tā. Par to arī ir filma Tabu."

Pirmizrādes sajūtās dalās aktieris Jurijs Djakonovs, kurš filmā iejūtas Mārtiņa tēlā: "Prieks redzēt, kā stāsti meistarīgi savīti un notur uzmanību. Patīkami skatīties komēdiju, kurā ir vairāk par desmit jokiem, kas vēl piedevām ir smieklīgi. Filmas sākumā gan apņēmos, ka nesmiešos, un tad es salūzu, un filma mani ievilka. Varu teikt, ka kārtīga smieklu deva garantēta." 

Aktrise Zane Aļļēna, kurai loma Tabu ir debija kino, saka: "Filmēšanās bija tāda atkailināšanās, kas man prasīja uzdrošināšanos, taču filma ir viegla un mani patīkami pārsteidza. Filmā tiek parādīts, kas notiek katra pāra privātajā dzīvē, var teikt, kas notiek aiz privātmājas žoga. Es teiktu, ka vārds "tabu", ja neskatāmies vārda nozīmi klasiskā izpratnē, filmas kontekstā būtu pielīdzināms ar vienlīdzības zīmi vārdam "orgasms". Līdz ar to mēs filmā varam redzēt, ko katrs pāris dara, lai iegūtu šo orgasmu, un kādas tam visam ir sekas. Filma ir arī stāsts par sarunāšanos un sadzirdēšanu, un to izteiksmīgi iznes brīnišķīgs tēls, ko atveido Ģirts Krūmiņš, kurš nāk un pasaka, ka viņš ir tas un tas, bet neviens no šiem cilvēkiem, ar kuriem viņš runā, nesadzird viņa vēstījumu. Manuprāt, filma ir par to, cik svarīgi ir ne tikai runāt, bet arī sadzirdēt runāto."

Ikdienas skrējienā un rutīnā, kad esam sevi uzlikuši uz augstākā pjedestāla, attiecībās esam pazaudējuši viens otru. Lai atkal satiktos, ir jāpaskatās vienam uz otru citādām acīm, uz ko aicina filmas aktrise Māra Sleja, filmā Kristīne: "Man prieks, ka Andrejs Ēķis filmā Tabu skaļi runā par seksu, jo mūsdienu sabiedrībai tas ir ļoti nepieciešams. Filma nav stāsts tikai par seksu, tas ir stāsts par dziļām attiecībām dažādos līmeņos starp diviem cilvēkiem." 

Filmā ir redzami Zane Daudziņa, Kaspars Gods, Mirdza Martinsone, Pēteris Gaudiņš, Klinta Reinholde, Jurijs Djakonovs, Zane Aļļēna, Uldis Anže, Māra Sleja, Daiga Gaismiņa un Ģirts Krūmiņš. Filmā skan Riharda Zaļupes mūzika.

Filmu piedāvā filmu studija Cinevilla Films sadarbībā ar vietējā satura veidotāju Tet studio un izplatīšanas uzņēmumu Baltic Content Media.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja