Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dokumentālists piedalīsies festivālos Itālijā un Somijā

Latvijas 2012. gada spilgtākajai dokumentālajai filmai - Ivara Zviedra un Ineses Kļavas Dokumentālistam - jaunais gads sākas ar lieliskām ziņām: filma janvārī startēs konkursa skatēs divos starptautiskos festivālos un ar Ķemeru purva Intu iepazīsies skatītāji Itālijā un Somijā. Vispirms Dokumentālists piedzīvos pirmizrādi Itālijā: tas iekļauts konkursa programmā Triestes starptautiskajā kinofestivālā, kas risināsies no 17.

janvāra līdz 23. janvārim. Filmu programma un seansu laiki tiks izziņoti festivāla mājaslapā www.triestefilmfestival.it pēc preses konferences janvāra sākumā. Tūlīt pēc tam sekos Helsinku dokumentālā kino festivāls DocPoint Somijā. Tas sākas 22. janvārī un ilgst līdz 27. janvārim, programmā iekļaujot arī Dokumentālista pirmizrādi Somijā. Par šo festivālu sīkākas ziņas pieejamas mājaslapā www.docpoint.info, programma tāpat tiks publicēta janvāra sākumā.Tepat Latvijā Ivara Zviedra un Ineses Kļavas Dokumentālists ir beidzis Latvijas apceļošanas rudens tūri Latvijas filmu maratona ietvaros un kopš pirmizrādes pulcinājis kinozālēs un pie televizoru ekrāniem jau apmēram 123 000 skatītāju.Filma Dokumentālists ir nominēta laikraksta Diena Gada balvai kultūrā, laureāti tiks paziņoti janvārī, un visnotaļ iespējams, ka Ivars Zviedris atkal liks galvā rožu vainadziņu, kādu saņēma jau pēc savas iepriekšējās pilnmetrāžas dokumentālās filmas Bēgums (2009). Filmas veidošanā sadarbojušās divas filmu studijas – VFS Films un Anša Epnera studija AVE, finansiāli atbalstījuši Nacionālais Kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas Dome. Filmas autori ir režisori Ivars Zviedris un Inese Kļava, dramaturģe Inga Ābele, producente Aija Bērziņa.

Filma joprojām ir kinoteātra Splendid Palace repertuārā, bet janvārī turpinās ceļu pa Latvijas reģioniem, tagad jau projekta Kinopunkts ietvaros: 2013. gada pirmajā mēnesī Dokumentālists tiks izrādīts vēl 27 Kinopunktos visā Latvijā (Preiļi, Līvāni, Madona,  Balvi, Ogre, Ciemupe, Dobele, Mārupe, Talsi, Suntaži, Rēzekne,  Priekuļi, Valka, Sabile, Ropaži, Brocēni, Aizkraukle, Salacgrīva, Auce, Tukums, Alūksne, Liepna, Valgunde, Gulbene, Saulkrasti, Limbaži, Cīrava).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja