Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latgales prozas lasījumos 2021 otro gadu pēc kārtas uzvar Annele Slišāne

Decembra vidū izskanēja starptautiskais festivāls Prozas lasījumi. Viens no tā noslēguma pasākumiem bija literārā konkursa Latgales prozas lasījumi 2021/Latgolys prozys skaitejumi 2021 noslēgums. Konkursā par labāko prozas rakstītāju Latgalē arī šogad tika atzīta Annele Slišāne

Biedrība LgSC, sadarbojoties ar festivālu Prozas lasījumi, jau otro reizi izsludināja konkursu Latgolys prozys skaitejumi, kura mērķis ir veicināt literāro procesu Latgalē, dodot iespēju latgaliešu rakstu valodā vai latviešu literārajā valodā rakstošiem autoriem sasniegt lielāku auditoriju vai lasītājiem iepazīt jaunus Latgales kultūrtelpā tapušus darbus. 

Otro reizi pēc kārtas konkursā par labāko tika atzīta Annele Slišāne, kura šogad lasījumos piedalījās ar stāstiem pavasars atguoja treis dīnuos un itei dīna no topošā stāstu krājuma Tuoraga stuosti turpinājuma. 

Otro vietu konkursā ieguva Evija Martukāne-Laganovska ar stāstu Paps, trešajā vietā ierindojās Ilze Sperga ar stāstu Nikur, nikur

Konkursa noslēguma pasākums notika tiešraidē no Rēzeknes svētdien, 12. decembrī, tajā ar savu stāstu lasījumiem piedalījās trīs finālistes. Pasākumu vadīja mūsdienu latgaliešu literatūrai veltītā raidieraksta Puslopys vadītājs mūziķis Arnis Slobožaņins. 

Annele Slišāne ir tekstilmāksliniece un rakstniece, grāmatu #100dečiLatvijai un Tuoraga stuosti autore. Par projektu #100dečiLatvijai savulaik saņēmusi Latgaliešu kultūras gada balvu Boņuks 2018. Šogad deču stāsti izdoti gan audio formātā, gan arī zīmju valodā un brailla rakstā. 

Žūrija, komentējot uzvarētājas darbu, norāda – stāstu centrā ir ekstistenciāls mazā cilvēka dzīves ritējums lielo vēsturisko notikumu fonā, un paši stāsti ir rakstīti tā, lai lasītājs zem to smaguma sakristu kā bez kauliem. Autores valoda ir sātīga kā maize, kaut arī teksts nav viegls, bet atstāj gaišu pēcgaršu.

Konkursā Latgolys prozys skaitejumi 2021 bija aicināti piedalīties visa vecuma Latgales kultūrtelpai piederīgi autori, kuri raksta prozu. Latgales prozas lasījumos 2021, kuru devīze šogad bija Pasaulē viss ir sapinies mezglos, tika saņemti desmit dažādu autoru darbi kā latviešu literārajā, tā latgaliešu rakstu valodā. Konkursam darbus iesūtīja gan Latgales kultūrtelpā jau zināmi autori, gan arī tādi, kuriem piedalīšanās konkursā ir sava veida debijas reize. 

Iesūtītos darbus vērtēja žūrija: rakstniece Laima Kota, dzejniece, publiciste, dramaturģe Anna Rancāne, Balvu Centrālās bibliotēkas vadītāja Ruta Cibule un literatūrzinātniece Maija Burima.  

Konkursa Latgolys prozys skaitejumi 2021 ieraksts ir skatāms šeit

Anneles Slišānes stāstu lasījums ir pieejams šeit

Evijas Martukānes-Laganovskas stāsta lasījums ir pieejams šeit.  

Ilzes Spergas stāsta lasījums ir pieejams šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja