Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Literārā Akadēmija izsludina konkursu autoriem - iesācējiem

Visu vecumu iesācēji autori, kuri raksta dzeju, prozu vai dramaturģiju un vēlas pilnveidoties šajā virzienā, tiek aicināti piedalīties Latvijas Rakstnieku savienības un Literārās izglītības un jaunrades atbalsta centra rīkotajā un LR Kultūras ministrijas atbalstītajā Jauno un iesācēju autoru literāro darbu konkursā.

20 konkursa uzvarētāji tiks uzaicināti uz 66. Jauno un iesācēju autoru semināru, kas notiks no 2014. gada 20. līdz 24. janvārim un kura laikā būs iespēja no pieredzējušiem dzejniekiem, prozaiķiem, dramaturgiem, literatūras teorētiķiem dzirdēt savu darbu vērtējumu, klausīties lekcijas par svarīgiem literārā darba jautājumiem, kā arī iepazīties citam ar citu.  Pēc semināra autori varēs turpināt darbu meistardarbnīcu grupās.

Meistardarbnīcu nodarbības norisināsies, sākot ar februāri, divreiz mēnesī, sestdienās visa gada garumā (ar pārtraukumu vasaras mēnešos) Latvijas Rakstnieku savienībā. Programma kompaktā veidā ietver būtiskākos literārās prakses jautājumus (kā attīstīt idejas, strādāt ar tēliem, veidot darba kompozīciju, organizēt tekstu, u.c.) komplektā ar praktiskām nodarbībām dzejas, prozas vai dramaturģijas analīzē un rakstīšanā.

Konkursam iesniedzamo darbu apjoms: dzejā – dzejas kopa ar kopējo apjomu 200 līdz 300 rindas; prozā, dramaturģijā – viens vai vairāki darbi ar kopējo apjomu 25 000 līdz 50 000 zīmes.

Darbu kopas jāsaglabā vienā Word dokumentā un ar norādi "Jauno un iesācēju autoru literāro darbu konkursam" jānosūta uz e-pastu: [email protected]. Sūtījumam jāpievieno ziņas par sevi (dzimšanas datums, izglītība, nodarbošanās, īsa radošā biogrāfija) un kontaktinformācija (adrese, e-pasts, tālrunis).

Darbu iesniegšanas termiņš: 2013. gada 31. oktobris.

Vairāk informācijas: www.rakstu.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja