Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas dzejas karti papildinājuši jauni darbi

Apvienības Orbīta projekta Rīgas dzejas karte izstāde NicePlace Mansards pagrabā papildināta ar mākslinieces Natašas Vikuļinas darbu, kā arī video ierakstiem no izstādes atklāšanas performancēm, informēja apvienības Orbīta pāsrtāve Laura Leimane. 27.martā ar neformālu lekciju izstādi papildinās arī māksliniece Annija Deivija no Lielbritānijas.

Britu māksliniece Annija Deivija viesosies Rīgā, lai pabeigtu savu mākslas darbu, kurš daļēji jau apskatāms izstādē kopš tās atklāšanas. 2013.gada rudenī, uzturoties Rīgā, māksliniece izsekojusi kāda ar augļu attēlu rotāta iepirkumu maisiņa, kas plaši pieejams Rīgas tirgus laukumos, vizuālajam noformējumam, kam izrādās, ir aptuveni 50 gadus sena vēsture. Par saviem atklājumiem viņa pastāstīs neformālas lekcijas formā. Performance notiks 27.martā plkst. 19.

Vēl kāds jaunums izstādē ir mākslinieces Natašas Vikuļinas darbs, kura pamatā ir caur dubultu valodu prizmu izgājušas latvju dainas. Māksliniece ir izpētījusi, ka pirmie mēģinājumi vākt, izdot un tulkot latviešu folkloru pieder Gustavam fon Bergmanam, kurš 1808.gadā laidis klajā pirmo latviešu dainu krājumu, kas pēc tam tulkots vācu valodā. Savukārt, vācu tulkojumi iedvesmojuši skotu rakstnieku Valteru Skotu veidot savas dainu interpretācijas angļu valodā, kas arī kalpojušas par pamatu šim projektam.

Šobrīd izstādei vēl pievienoti videoieraksti no izstādes atklāšanas performancēm 4.martā, kad publikai uzstājās zviedru mākslinieks Matiass Kristersons, Deivids Reimonds Konrojs no Lielbritānijas un pašmāju etīžu teātris Nerten.

Rīgas dzejas kartes ceturtajā izstādē iekļauti dažādi multimediāli dzejas darbi, kuru autoru vidū ir Kārlis Vērdiņš un Jānis Ozoliņš, Kaspars Lielgalvis un Krišjānis Zeļģis, Aleksandrs Zapoļs, Ērika Bērziņa, Annija Deivija, Matiass Kristersons, Deivids Reimonds Konrojs, Arturs Bērziņš un Nataša Vikuļina.

Izstāde apskatāma līdz 31.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja