Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aleksandra Čaka balvu saņēmis mākslinieks Aivars Vilipsons

27. oktobrī _Rīgas mākslas telpā _pasniegta Aleksandra Čaka balva. To šogad saņēmis mākslinieks Aivars Vilipsons par Aleksandra Čaka daiļrades popularizēšanu, informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Kristīne Lipenite.

Rīgas pilsētas interpretāciju balvas saņēma koka ēku renovācijas centra Koka Rīga vadītājs Vladimirs Eihenbaums un fotogrāfs Leons Balodis. Rīgas domes īpašo atzinību saņēma Māris Bērziņš par grāmatu Svina garša.

Pasākuma ietvaros notika arī Aleksandra Čaka pirmo poēmu Poēma par ormani un Umurkumurs, kas pārizdotas pēc ilgāka pārtraukuma, atvēršanas svētki. Atklāta arī ekspozīcija Čaka skartie, kas Rīgas mākslas telpas Intro zālē būs apskatāma līdz 20. novembrim. 

Aleksandra Čaka balva pirmo reizi tika pasniegta 2001. gadā – dzejnieka 100. dzimšanas dienā. Reizi divos gados balvas tiek pasniegtas par ieguldījumu Aleksandra Čaka personības un daiļrades izpētē un popularizēšanā, kā arī Rīgas pilsētas tēla mākslinieciski augstvērtīgā interpretējumā. Aleksandra Čaka balvas autors ir tēlnieks Andris Vārpa.

Par balvas laureātiem kļuvuši daudzi ievērojami kultūras darbinieki – dzejnieki Jānis Rokpelnis un Uldis Bērziņš, aktieri Imants Skrastiņš un Artis Robežnieks, fotogrāfe Māra Brašmane, mākslinieks Pāvels Šēnhofs, komponists Uldis Stabulnieks, mākslinieks un dzejnieks Andris Breže, rakstnieki Zigmunds Skujiņš, Valdis Rūmnieks un Andrejs Migla, literatūras zinātnieces Andra Konste un Antra Medne, tulkotāji Rauls Čilačava un Aksīnija Mihailova u.c. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja