Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Autorus aicina piedalīties literatūras konkursā Latgolys prozys skaitejumi 2022

Lai veicinātu literāro procesu Latgalē un latgaliski rakstītu darbu radīšanu Latvijā, jau trešo reizi biedrība LgSC izsludina konkursu Latgolys prozys skaitejumi 2022 (Latgales prozas lasījumi 2022)

Konkursā aicināti piedalīties prozas autori neatkarīgi no vecuma. Konkursa noslēguma pasākums, kas 8. decembrī notiks Rēzeknē, būs starptautiskā festivāla Prozas lasījumi 2022 daļa, kā arī konkursa uzvarētājam būs iespēja piedalīties festivāla noslēguma pasākumā Rīgā.

Literārā prozas tekstu konkursa Latgolys prozys skaitejumi 2022 moto ir Kur ir muna sāta? (Kur ir manas mājas?). Autori aicināti iesūtīt pašu radītus un līdz šim nepublicētus tekstus latgaliešu rakstu valodā vai latviešu literārajā valodā. Darbi tiks vērtēti, uzsvaru liekot nevis uz teksta valodu, bet literārā teksta kvalitāti un piederību Latgales kultūrtelpai, tā atklājot reģiona īpatnības un parādot latgaliskumu tā plašākajās nozīmēs. Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija vismaz trīs Latvijas literatūras procesos iesaistītu cilvēku sastāva. Konkursā trīs visvairāk punktu saņēmušie autori saņems atlīdzības par darbu publicēšanu 350, 250 un 150 eiro apmērā.

Biedrības LgSC vadītāja Edīte Husare par šī gada konkursa moto saka: "Sova sāta i sātys sajiuta itymā laikā ir cīši vuoreiga byušona – kaids palīk bez sātys karadarbeibys deļ, kaids puorsaceļ iz cytu vītu i rauga sātys sajiutu radeit nu jauna. Taipat rudiņs ir ari laiks, kod studenti nūbrauc studēt iz leluokom piļsātom, pamatūt dzymtuos sātys, bet cyts otkon kai ba fiziski ir sātā, bet voi tī kluotyn ir ari sovys vītys sajiuta…? Aicynojam ituo gods konkursa dalinīkus atkluot konkursa moto "Kur ir muna sāta?" vysdažaiduokūs leimiņus!"

Piedalīties konkursā Latgolys prozys skaitejumi 2022 var, iesniedzot darbus – esejas, stāstus, romānu fragmentus (7000–12 000 zīmju apmērā) – līdz šī gada 4. novembrim, sūtot tos biedrībai LgSC uz e-pastu [email protected] ar norādi Latgolys prozys skaitejumi 2022. Pieteikumā jābūt teksta elektroniskajai versijai, ziņām ar autoru (vārds, uzvārds, dzimšanas gads, nodarbošanās, īsa radošā biogrāfija (3–4 teikumi)) un kontaktinformācijai (telefona numurs, e-pasts). Ar pilnu konkursa nolikumu var iepazīties TE.

Latgolys prozys skaitejumi 2022 noslēguma pasākums būs šī gada 8. decembrī plkst. 20.30 kā klātienē Rēzeknē, tā videoformātā starptautiskā literatūras festivāla Prozas lasījumi 2022 mājaslapā un latgaliešu kultūras ziņu portālā lakuga.lv. Plašāka informācija par pasākumu būs novembra otrajā pusē. Labāko tekstu autori piedalīsies konkursa noslēgumā ar savu darbu lasījumiem, kā arī konkursa uzvarētājs tiks aicināts piedalīties festivāla Prozas lasījumi noslēguma dienas pasākumos 11. decembrī.

Konkurss Latgolys prozys skaitejumi pirmo reizi notika 2020. gadā. Pirmajās divās konkursa norises reizēs par uzvarētāju tika atzīta tekstilmāksliniece un literāte Annele Slišāne ar īsstāstu ciklu no pēc tam izdotajiem krājumiem tuoraga stuosti un tuoraga stuosti. pīns. Labāko autoru vidū pirmajos gados bija arī Ilze Sperga, Evika Muizniece un Evija Martukāne-Laganovska.

Biedrība LgSC (iepriekš Latgolys Studentu centrs ir nevalstiska organizācija, kas apvieno cilvēkus, kuriem ir svarīgi saglabāt un attīstīt Latgales un latgalisko kultūrtelpu, latgaliešu valodu. Biedrība allaž ir centusies vispirms atbalstīt jaunus latgaliešu autorus un izdot kvalitatīvu literatūru.

Festivāls Prozas lasījumi notiek no 1995. gada, to rīko Latvijas Rakstnieku savienība. Laika gaitā Prozas lasījumi no neliela notikuma Andreja Upīša dzimšanas dienas piemiņai izauguši vairāku dienu starptautiskā prozas festivālā, kura programmā ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem piedalās dažādu paaudžu Latvijas un citu valstu rakstnieki. Trešo reizi sadarbībā ar festivālu būs arī kāds notikums Latgales autoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja