Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ciklu “Tas, ko Tu nedrīksti nezināt III” noslēgs ar stāstījumu par Ž.L.Godāru

15. decembrī plkst 19:00 kinoteātrī Rīga ar ievērojamā franču "jaunā viļņa" režisora Žana Lika Godāra filmas "Trakais Pjero" filmas seansu un Dr. Viktora Freiberga lekciju noslēgsies cikls "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt III: Cits jaunais vilnis", informē projekta vadītāja Agnese Zeltiņa. Lekcijā pirms filmas Dr.

Viktors Freibergs atklās Ž.L. Godāra filmās iekodētos kino un literatūras citātus.Lekciju ciklu organizē biedrība Ekrāns sadarbībā ar kinoteātri Rīga, Francijas Kultūras centru, Čehijas vēstniecību, Gētes institūtu Rīgā, Rīgas Kinomuzeju un Nacionālo Kino centru. "Viena no Godāra filmu raksturīgākajām iezīmēm ir to pieblīvētība ar dažādiem kino un literatūras citātiem, kas pārvērš viņa filmu skatīšanos par sava veida intelektuālu spēli. Taču intertekstuālās atsauces viņa filmās nav pašmērķis, bet kalpo kā līdzeklis personāžu raksturojumam, tāpat kā vēstījuma struktūra: viens no filmas Trakais Pēro motīviem ir patības fragmentēšanās, dekonstruēšana, un tieši tāpēc stāsta hronoloģiskā secība tiek apzināti noārdīta," stāsta V.Freibergs.

Biļetes cena: Ls 2.50, studentiem ar ISIC karti Ls 2.

Lekciju ciklu rīko biedrība Ekrāns sadarbībā ar kinoteātri Rīga, Francijas Kultūras centru, Čehijas vēstniecību Rīgā, Gētes institūtu Rīgā, Rīgas Kinomuzeju un Nacionālo Kino centru.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Trakais Pjero / Pierrot Le Fou

Rež.  Žans Liks Godārs / Jean-Luc Godard
Francija, Itālija, 1965, 110 min.
Lomās: Žans Pols Belmondo, Anna Karina, Grazjela Galvanī

Ferdinands satiek Mariannu, savu bijušo mīļāko, kad Ferdinanda sieva nolīgst jauno meiteni par aukli. Vedot Mariannu mājās, Ferdinands nolemj pamest savu līdzšinējo nomācošo buržuāzijas dzīvi un aizbēgt kopā ar viņu. Sākotnējā  mīlas afēra izvēršas par bēgšanu no teroristiem, ieroču kontrabandu un traku, notikumu pilnu skrējienu uz nekurieni.

Filmā Trakais Pjero režisors sakausē satīru par patērētāju kultūru, politiku, komiksu estētiku un nebeidzamu romantiku, radot neaizmirstamu kinematogrāfisku piedzīvojumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja