Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Herca Franka Baiļu robeža ieguvusi Krievijas kinokritiķu balvu

Herca Franka un Marijas Kravčenko dokumentālā filma Baiļu robeža ieguvusi Krievijas kinokritiķu balvu Baltais zilonis kā labākā dokumentālā filma, informēja _Ego Media _pārstāve Ieva Krivma.

Baiļu robeža labākās dokumentālās filmas godu dala ar Pāvela Kostomarova, Aleksandra Rastorgujeva un Alekseja Pivovarova filmu Termiņš (Srok).

Filma Baiļu robeža stāsta par Jigalu Amīru, kurš divdesmit sešu gadu vecumā nogalina Izraēlas premjerministru, tiek notiesāts uz mūžu un kļūst par valsts nīstāko ieslodzīto, un Larisu - emigranti no Krievijas, četru bērnu māti, kura šķiras no sava vīra, lai apprecētu slepkavu un dzemdētu viņam dēlu. Hercs Franks sāka uzņemt filmu pirms aptuveni desmit gadiem, vēlāk viņam pievienojās otra režisore Marija Kravčenko, kas arī to pabeidza pēc Franka nāves. Baiļu robežu joprojām var noskatīties kinoteātrī Splendid Palace.

Krievijas kinokritiķu balvu pasniegšanas ceremonijā, par visvairāk apbalvoto filmu kļuva Andreja Zvjaginceva drāma Leviatāna, kas plūca laurus sešās nominācijās (par labāko režiju un scenāriju, labāko pirmā plāna sieviešu lomu, labāko pirmā un otrā plāna vīriešu lomu, kā arī tika atzīta par labāko filmu).

Īpašu Krievijas kritiķu atzinību un diplomu par stingro pozīciju un neatkarību saņēma dokumentālo filmu festivāls Artdocfest un tā dibinātājs, filmas Baiļu robeža kopproducents un kinodokumentālists Vitālijs Manskis, kura atšķirīgā nostāja Ukrainas konflikta jautājumā, izraisīja Krievijas kultūras ministra Vladimira Medinska personīgu publisku atteikumu turpmākam Manska projektu finansējumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja