Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Herca Franka filma Baiļu robeža ieguvusi Lauru zaru

Trešdien, 17. decembrī, Herca Franka un Marijas Kravčenko dokumentālā filma Baiļu robeža ieguvusi Krievijas dokumentālo un televīzijas filmu nacionālo prēmiju Lauru zars (Лавровая ветвь), informēja Ego Media pārstāve Ieva Krivma.

Prēmijas dibinātāji ir ar valsts struktūrām nesaistīti studiju un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Filma pretendēja uz balvu kategorijā Labākā dokumentālā kinofilma vai kinolentē uzņemtā filma. Ar Baiļu robežu konkurēja Alekseja Pivovarova, Pāvela Kostomarova un Aleksandra Rastorgujeva filma Termiņš (СРОК) un Mihaila Degtjara un Jūlijas Melamedas Degens (Деген). Balvu pasniedza krievu režisors Andrejs Zvjagincevs (Leviatāna, Atgriešanās).

Baiļu robeža šogad kļuvusi par atklāšanas filmu vienlaikus divos starptautiskos kinofestivālos - Rīgas starptautiskajā filmu festivālā un Krievijas prestižākajā dokumentālo filmu festivālā Artdocfest, kas pazīstams ar savu brīvdomību un atklāto vēršanos pret valsts oficiālo politiku.

Hercs Franks sāka uzņemt filmu pirms aptuveni desmit gadiem, vēlāk viņam pievienojās otra režisore Marija Kravčenko, kas filmu pēc Franka nāves pabeidza.

Filmas galveno varoņu lēmumi neatgriezeniski izmaina viņu dzīvi. Jigals Amīrs divdesmit sešu gadu vecumā nogalina Izraēlas premjerministru, tiek notiesāts uz mūžu un kļūst par valsts nīstāko ieslodzīto. Larisa - emigrante no Krievijas, četru bērnu māte - šķiras no sava vīra, lai apprecētu slepkavu un dzemdētu viņam dēlu. Daudzu gadu garumā filmas autori mēģina izprast šo sarežģīto stāstu, taču viens no viņiem - Hercs Franks – nepiedzīvo filmas pabeigšanu, paliekot uz mūžīgā dzīves, nāves un mīlestības noslēpuma sliekšņa...

Filma uzņemta studijā Ego Media, producents Guntis Trekteris. Tā ir Latvijas, Krievijas un Izraēlas kopražojums. Krievijas kopproducents ir pazīstamais dokumentālists Vitālijs Manskis, kura projektiem Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis ir personīgi publiski atteicis finansējumu Manska atšķirīgās nostājas dēļ Ukrainas konflikta jautājumā.

Latvijas kinoteātros filma būs redzama no 2015. gada janvāra.

Visu Lauru zara un festivāla Artdokfest uzvarētāju saraksts atrodams šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja