Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Igaunijā iznācis Māras Zālītes romāns Pieci pirksti

Igaunijas apgāds _Randvelt Kirjastus _laidis klajā Māras Zālītes romānu Pieci pirksti/Viienäpu igauņu valodā Hannesa Korjusa tulkojumā, informēja Latvijas Literatūras centrs.

Romāns latviski iznāca 2013. gadā apgādā Mansards un ieguva Latvijas Literatūras gada balvu par labāko prozas grāmatu, kā arī tika iekļauts TV pārraides Lielā lasīšana sarakstā kā viena no latviešu iemīļotākajām simts grāmatām.

Par godu grāmatas iznākšanai Igaunijā Māra Zālīte maijā piedalījās arī Tallinas literatūras festivālā HeadRead.

Igauņu rakstnieku Jāna Kaplinska un Tīas Tometas meita dzejniece Elo-Malle Tometa par romānu jau izteikusies sociālajos medijos: "Es izlasīju, un romāns Pieci pirksti kļuva par vienu no manām mīļākajām grāmatām pēdējā laikā. Ļoti laba grāmata, iesaku!"

Romāns ir autobiogrāfisks Māras Zālītes bērnības atmiņu atainojums par laiku, kad viņa kopā ar ģimeni atgriezās mājās no Sibīrijas. Šī gada laikā iznāks romāna tulkojumi arī lietuviešu un gruzīnu valodā, sagatavošanā tulkojumi angļu, vācu, somu un krievu valodā.

Top komentāri

Skaisle
S
Kaapeec man kaa pretiigam cilveekam nav jorpojaam tiesiibu uzzinaat par to kaapeec mani vecvecaaki tika represeeti. Kaapeec valstii, kura sevi sludina par briivu un demokraatisku - man tas nav iespeejams. Kameer mana gjimene dziivoja nabadziibaa un apspiestiibaa - Maara Zaaliite celoja pa pasauli - mees zinam - vismaz no vienas vieniigaas 'shobriid public'eetaas peetiijumu graamatas par kolabor'aaciju - m,ees zinam, ka bez chekas atljaujas tas nebija iespeejams. Kas ir tas cilveeks , kursh mani sauc par pretiigu tikai taapecc, ka es gribu zinaat patiesiibu , to kuru no manis centiigi sleepj? Pats tu esi pretiigs un zemisks - chekas asi'nainjaa gljota - mani senchi breec p'eec patiesiibas un es arii !!!! «Laiks tiek vilkts visu laiku,» saka VDK zinātniskās izpētes komisijas priekšsēdētājs Kārlis Kangeris. Iemeslus viņš varot tikai minēt. Plāns paredz, ka komisijai darbs jāpabeidz 2018.gadā, bet pētāmais materiāls ir apjomīgs – VDK krimināllietas, izsūtāmo lietas, aģentu kartotēka, skaitļojamo mašīnu lentās un diskos glabātie dati un citi dokumenti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja