Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Igaunijas ārlietu ministra vizītes laikā Tulkotāju balvu saņem Guntars Godiņš

22. maijā Rīgā darba vizītē ieradās Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets (Urmas Paet). Vizītes ietvaros kopā ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču pasniegta Latvijas Ārlietu ministrijas un Igaunijas Ārlietu ministriju tulkotāju balva par labāko latviešu un igauņu literatūras tulkojumu 2013. gadā.

To šogad saņēma dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš par igauņu dzejnieka Artura Alliksāra darbu tulkojumu latviešu valodā. Abi ministri bija vienisprātis, ka Tulkotāju balva kļuvusi par nozīmīgu un skaistu tradīciju, kas veicinājusi interesi par abām valodām. To nepieciešams turpināt un paplašināt balvai nominējamo darbu amplitūdu.

Tulkotāju balvu pasniegšanas ceremonijā ar priekšnesumu uzstājās Rīgas Igauņu pamatskolas sākumskolas koris,  pasākuma viesiem bija iespēja iepazīties ar tulkotāju balvai piecu gadu laikā nominēto grāmatu izstādi no Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas Ārlietu ministrijas bibliotēkas un Igaunijas Nacionālās bibliotēkas krājumiem.

Šogad balva tiek pasniegta jau piekto reizi. Balvas idejas autori ir Latvijas un Igaunijas bijušie vēstnieki – Kārlis Eihenbaums un Jāks Jērits. Šajos gados Tulkotājai balvai pieteiktas 33 grāmatas. To vidū ne tikai prozas un dzejas darbi, bet arī akadēmiska rakstura darbu tulkojumi un lībiešu – igauņu – latviešu vārdnīca.

Balvas mērķis ir sekmēt latviešu-igauņu un igauņu-latviešu tekstu tulkotāju profesionalitāti un rosināt kā daiļliteratūras, tā arī politisku un zinātnisku tekstu tulkošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja