Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izdota bilingvāla antoloģija 12 dzejnieki no Krievijas

Dzejnieku apvienība Orbīta laidusi klajā bilingvālu antoloģiju 12 dzejnieki no Krievijas, informēja apvienības pārstāvji.

Antoloģijā apkopoti gan oriģinālie teksti krievu valodā, gan atdzejojumi, ko veikuši 11 mūsdienu latviešu dzejnieki. 

Grāmata 12 dzejnieki no Krievijas ir projekta Dzejas sūtņi (2010-2014) rezultāts.

Sergejs Timofejevs, viens no Orbītas dalībniekiem un antoloģijas sastādītājiem, stāsta: "Apvienības Orbīta dalībniekiem bija priekšstats par to, kurus dzejniekus gribētos uzaicināt uz Rīgu uzstāties. Bija arī idejas par latviešu autoru loku, kam piedāvāt viņus atdzejot – tur jau varēja meklēt kaut kādas poētikas un radošo pieeju paralēles. Tā radās programma Dzejas sūtņi."

Minēto programmu neatbalstīja neviena no Krievijas valstiskajām kultūras institūcijām, tā tika īstenota ar Institut kņigi, Latvijas Kultūras ministrijas, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 atbalstu. Tā rezultātā laikā no 2010. līdz 2014. gadam Rīgā tika pārstāvēta lai arī neliela, taču visnotaļ reprezentatīva daļa daudzveidīgās mūsdienu dzejas no Krievijas – no konceptuālistiem līdz "jaunā eposa" dzejniekiem, no pantmēra piekritējiem līdz verlibristiem, no atzītiem "neoficiālās dzejas" klasiķiem līdz divdesmitgadnieku paaudzes autoriem.

Rīgā pabija un uzstājās Fjodors Svarovskis, Nastja Deņisova, Staņislavs Ļvovskis, Jeļena Fanailova, Andrejs Sen-Seņkovs, Linora Goraļika, Dmitrijs Vodeņņikovs, Kirils Korčagins, Ļevs Rubinšteins, Andrejs Rodionovs, Jūlijs Gugoļevs un Marija Gaļina.

Atdzejotāji ir tādas pašmāju dzejas zvaigznes kā Inga Gaile, Ingmāra Balode, Jānis Elsbergs, Jānis Rokpelnis, Pēteris Draguns, Aivars Eipurs, Andris Akmentiņš, Arvis Viguls, Kārlis Vērdiņš, Edvīns Raups un Liāna Langa.

Grāmatas dizainu veidojis Aleksejs Muraško ar Toma Mrazauska līdzdalību.

Grāmatu varēs aplūkot, izšķirstīt un iegādāties grāmatas prezentācijā 12. februārī plkst. 18 kultūrpreču veikalā  Nice Place Telpa (K. Barona iela 21A, Rīga). Pasākumā paredzēti atdzejotāju lasījumi, kā arī dažu autoru videolasījumi.

 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja