Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izdota Imanta Ziedoņa pasaku grāmata Lāča Andreja pasakas un citātu izlase Minimismi

Decembra sākumā Imanta Ziedoņa fonds Viegli izdevis pasaku grāmatu bērniem Lāča Andreja pasakas, savukārt pērnā gada noslēgumā izdotā citātu izlase Minimismi šogad izdota arī angļu valodā.

Imanta Ziedoņa muzeja krājuma galvenais objekts, rotaļu lācis Andrejs Upīts, kalpojis par iedvesmu bērnu grāmatai Lāča Andreja pasakas. Grāmatā iekļauts 1976. gadā rakstītais Imanta Ziedoņa darbs Lāču pasaka un Pasaka par Kliņģeri un Baranku. "Šī ir neparasta grāmata visai ģimenei, kas mudina vecākus lasīt to kopā ar bērniem. Līdzās Imanta Ziedoņa pasakām ir interaktīvi uzdevumi, kas padara lasīšanas procesu radošu un interesantu gan lieliem, gan maziem," pauž Ziedoņa klases vadītāja Elizabete Pavlovska. Grāmatā iekļauta arī mūziķa Renāra Kaupera un Kaspara Zemīša sarakstītās dziesmas Lāča Andreja dziesma teksts un notis. Dziesma īpaši radīta pirmajam fonda Viegli svētku notikumam bērniem Lāča Andreja stunda, kas notiks 14. un 15. decembrī. Pasakas papildinātas ar ievadu un nobeigumu, kas iepazīstina lasītājus ar lāci Andreju un pastāsta par to, kā rīkoties situācijās, ja mežā sastapts īsts lācis. Grāmatas ilustrācijas veidojusi māksliniece, gleznotāja Zane Lūse.

Savukārt grāmata Minimisms angļu valodā izdota pateicoties tās latviešu versijas Minimismi popularitātei. Ziedoņa domu graudu atlasi veikuši cilvēki, gājēji, kuri, sekojot Imanta Ziedoņa vīzijai par to, ka kādu dienu Latvijai apkārt ies ceļš, trīs ar pusi gadu garumā gāja apkārt Latvijai. Gājēji lasīja Ziedoņa dzeju, atzīmēja savus mīļākos citātus un pēc tam tie iekļauti mazā, kabatas izmēra grāmatiņā. Imanta Ziedoņa domu graudus no angļu valodas tulkojusi tulkotāja Žanete Vēvere-Paskvalini. Grāmata papildināta ar mākslinieces, Latvijas Mākslas akadēmijas profesores Ievas Krūmiņas ilustrācijām.

Imanta Ziedoņa fonda Viegli izdotās grāmatas iespējams iegādāties fonda Facebook lapā un grāmatnīcās visā Latvijā.

Iepazīties ar teju visām izdotajām grāmatām, kurās ir Imanta Ziedoņa darbi, var katru otrdienu no plkst. 16 līdz 19 Ziedoņa bibliotēkā Rīgā, Sporta ielā 2.

Biļetes uz fonda radoši izzinošo notikumu bērniem Lāča Andreja stunda iespējams iegādāties mājaslapā ekase.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja