Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Klajā nāk mākslinieces Ivetas Vecenānes grāmatas Vectētiņš Antontiņš un mēs audioversija

Klajā nākusi tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes grāmatas _Vectētiņš Antontiņš un mēs _audioversija kompaktdiska formātā, kurā klausāms pašas autores teksta lasījums, portālam Diena.lv vēsta projekta sabiedrisko attiecību konsultante Liene Jakovļeva.2009. gadā izdevniecībā Liels un mazs tika izdota Ivetas Vecenānes grāmata bērniem Vectētiņš Antontiņš un mēs, par kuras galveno varoni autore teikusi: „Dzīvei krāsu piešķir neparasti cilvēki - dzīves mākslinieki.

Tāds ir mūsu vectētiņš Antontiņš. Neviens viņa dzīves sprīdis nav garlaicīgs ne pašam, ne mums - un jo īpaši vecmāmiņai, jo vectētiņa dienas ir notikumiem pilnas.” Grāmatas Vectētiņš Antontiņš un mēs nozīmīgākās nodaļas, kurās dzīves gudrība, dabas un tradīciju izjūta reālā mūsdienu Latgales sētā iet roku rokā ar jokiem un nedienām, ko ap sevi saceļ allaž nemierīgais vectētiņš Antontiņš, autore nolēmusi iemūžināt arī kompaktdiska formātā.

Dzīvē ne katram bērnam ir lauku mājas skaista Latgales ezera krastā, kur kopā ar vecmāmiņu un vectētiņu mīt govs, zirgs, suņi, kaķi un vistas, kur ar laivu var doties makšķerēt, bet ratos braukt pēc meža zemenītēm. Maziem pilsētniekiem šie stāsti vienlaikus būs arī lauku dzīves enciklopēdija, kas paplašinās viņu redzesloku, parādot, kāds pienam sakars ar govi, darbam ar mīlestību un ikdienai ar svētkiem. Daudzie mazie notikumi ieaužas lielā rakstā un kļūst redzams mūsdienu dzīves kopsakars ar dabu un senatnīgo pasaules redzējumu, kurā kopā ar prātu valda arī dvēsele. Autore lauku cilvēkus un vidi neidealizē, bet mīl un saprot, tādēļ kopnoskaņa ir tik pilnasinīga un pozitīva. Dokumentālais stāsts par ikdienu un svētkiem nesapinas sadzīviskā juceklī.

Kompaktdiska Vectētiņš Antontiņš un mēs izdošanu atbalsta Jānis Jenzis. Kompaktdiska Vectētiņš Antontiņš un mēs atvēršanas svētki notiks 15. decembrī plkst. 14 Krišjāņa Barona muzejā Kr. Barona ielā 3-5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja