Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Marta beigās interneta tiešraidē paziņos Latvijas Literatūras gada balvas nominantus

31. martā Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) Facebook un YouTube kontos tiešraides konferencē balvas ekspertu komisija iepazīstinās ar labākajiem literārajiem darbiem, kas nākuši klajā pagājušajā gadā, nosauks mūža balvas ieguvēju un speciālbalvas ieguvēju, informēja Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja Andra Konste.

Tiešraidē tiks paziņoti nominanti labākā dzejas darba, labākā prozas darba, labākā oriģinālliteratūras darba bērniem, labākā ārvalstu literatūras tulkojuma latviešu valodā un spilgtākās debijas kategorijās. Līdztekus taps zināms speciālbalvas ieguvējs par īpašu veikumu literatūrā un šī gada mūža balvas ieguvējs Latvijas rakstniecībā.

LALIGABA balvu ieguvējus aizklātā balsojumā noteiks ekspertu komisija, un laureāti tiks paziņoti īpašā LALIGABA balvu pasniegšanas literatūrē, kas būs skatāma kanālā LTV1 30. aprīlī plkst. 21.05. Balvu ieguvēji saņems dizaina studijas Mājo veidoto LALIGABA lampu un naudas balvas.

Šā gada sauklis Vienā elpas vilcienā iemieso ideju par literatūru kā aizraujošu brīvā laika pavadīšanas iespēju un arvien pārsteidzošu radošā kustībā esošu procesu, kas līdzinās vilciena reisiem, kas dodas dažādos maršrutos, atklājot arvien jaunas pieturas un galamērķus.

Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisijā strādāja un 2019. gada literāro veikumu izvērtēja rakstnieks un literatūrkritiķis Guntis Berelis, dzejniece Anna Auziņa, rakstniece Evija Gulbe, literatūrzinātnieks un literatūrkritiķis Arnis Koroševskis, dzejniece Ieva Rupenheite, rakstnieks Pauls Bankovskis, literatūrzinātniece un skolotāja Lita Silova.

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā publicēti Latvijas rakstniecībā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja