Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Mārtiņš Sirmais turpinās pasaules kulta garšu ceļojumu

Arī šajā rudenī LTV1 ceturtdienu vakarus uzreiz pēc Panorāmas plkst. 21.15 iekrāsos pavāra Mārtiņa Sirmā un raidījuma Kulta ēdieni komandas radītie kulinārie piedzīvojumi, informēja LTV pārstāve Laura Brokāne. Pirmais jaunās sezonas raidījums - 30. oktobrī plkst. 21.15 LTV1.

Skatītājiem sagatavoti seši jauni stāsti - par sparģeli Vācijā, cepelīnu Lietuvā, suši Japānā, tunci Sardīnijā un boršču Ukrainā, kā arī stāsts par kafiju no pašas Etiopijas. 

Raidījums Kulta ēdieni nupat Austrijā saņēmis Erasmus EuroMedia Awards žūrijas atzinību par izcilību Eiropas sabiedrību izglītojoša satura raidījuma radīšanā.

Raidījuma režisore un producente Ilze Lasmane-Brože atklāj, ka balvas pieteikumam kā paraugs tika iesniegts tieši Latvijas raidījums ar mūsu rupjmaizi galvenajā lomā: "Mēs apceļojam pasauli, bet vēl foršāk, kad uz brīdi par centru, ap kuru pasaule griežas, kļūst Latvija. Mūsu mediju produkti interesē arī citus, tāpēc nevajag baidīties tos mēģināt dot arī citām valstīm."

Arī Mārtiņš Sirmais atzīst: "Viens es to noteikti nedarītu. Pazīstu šo raidījuma komūnu kā savu ģimeni. Tas palīdz visu darīt labāk. Jaunajos raidījumos saturs būs dziļāks un bilde vēl īstāka. Ceļot vairākas nedēļas kopā ar kādu, kurš satikts bārā vai tviterī, tas pilnīgi noteikti nebūtu iespējams, jo to vienkārši nevarētu izturēt." Mārtiņš ir priecīgs par iespēju iepazīt kulta ēdienu izcelsmi to dzimtenē: "Joprojām ir baigi forši. Kā cilvēks tu uzzini tik daudz gan par mūžīgo, gan par lietām, kuras lieto ikdienā. Es, piemēram, esmu kafijas atkarīgais, dzeru spaiņiem. Etiopijā uzzināju, kā kafiju audzē, kā grauzdē, biju aculiecinieks, un ne tikai, - man taču ir svarīgi, ka zinu, ko es dzeru." 

Šis cēliens Kulta ēdienos sola daudz pārsteigumu. Skatītāji varēs gan no sirds izpriecāties par vietējo eiropiešu pozitīvo trakumu, piemēram, izmantojot kosmosa izpētes tehnoloģijas sparģeļu audzēšanā, gan tiks atklāti arī kulināri drosmīgi kadri no tālāku un mums ikdienā mazpazīstamu kultūru gastronomijas aizkulisēm, kas, iespējams, kādam liks arī aizdomāties par ēdiena nozīmi un kultu no personiska skatu punkta. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja