Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Nosauks Latvijas Literatūras gada balvas nominantus un speciālbalvas ieguvēju

3.aprīlī plkst.13 grāmatu veikalā _Nice Place Mansards _tiks nosaukti Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa) nominanti un speciālbalvas ieguvējs, informēja Kultūras ministrijas pārstāve Baiba Kauliņa.

Preses konferencē LaLiGaBa ekspertu komisija nosauks Latvijas rakstniecības 2013.gada literāri augstvērtīgākos darbus piecās nominācijās: labākais dzejas krājums, labākais prozas darbs, labākais ārvalstu literatūras latviskojums, labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem, spilgtākā debija.

Ekspertu komisija lēmusi arī par vienas speciālbalvas piešķiršanu par nozīmīgu ieguldījumu literatūrzinātniska darba tapšanā.

Preses konferencē tiks pieminēta šā gada mūža balvas Latvijas rakstniecībā ieguvēja Margarita Stāraste – šo balvu ekspertu komisija un balvas organizatori lēma piešķirt laureātes ģimenei, lai Margaritas Stārastes izcilais ieguldījums Latvijas rakstniecībā, grāmatu mākslā un kultūrā rod pelnītu turpinājumu un piemiņu.

Balvas ieguvējs katrā no nominācijām tiks paziņots un apbalvots Latvijas Literatūras gada balvas ceremonijā, saņemot naudas balvas un balvas simbolisko veidolu – LaLiGaBas lampu, kuras idejas autors ir dizaina studija Mājo. Balvas veidola koncepcijas pamatā ir grāmata kā gaismas simbols, tādējādi atklājot literāri augstvērtīgu darbu spēju izgaismot domāšanu, emocijas un sapratni. 

LaLiGaBai nominētās dzejas un prozas grāmatas lasīšanai būs pieejamas Vīna Studijās – Elizabetes ielā 10 un Stabu ielā 30. 11.aprīlī plkst.18 Nice Place Mansards notiks nominēto dzejas darbu lasījumi, bet 16.aprīlī plkst.18 - nominēto prozas darbu lasījumi. 

Izvērtējot 2013. gada literāro veikumu, Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisijā strādāja – literatūrkritiķe un tulkotāja Ieva Kolmane, dzejniece Anna Auziņa, portāla satori.lv redaktors Ilmārs Šlāpins, rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska, dzejnieks, literārās izglītības programmas Literārā akadēmija vadītājs Ronalds Briedis, tulkotāja Ieva Lešinska-Geibere, dzejnieks un tulkotājs Jānis Vādons, literatūrzinātnieks Raimonds Briedis un literatūrkritiķis, dzejnieks Arvis Viguls. 

Latvijas Literatūras gada balva (LaLiGaBa) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Latvijas Rakstnieku savienība un Latvijas Literatūras centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja