Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Operas zvaigznes Aīdas tiešraidē no Ņujorkas

Džuzepes Verdi Aīdas greznais iestudējums, kas sestdien, 15. decembrī, plkst. 19.55 būs skatāms uz _Kino Citadele _ekrāna tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas, fascinē ar spilgtu solistu ansambli. Etiopijas valdnieka meitas verdzenes Aīdas lomā iejutīsies Ukrainas soprāns Ludmila Monastirska – šī ir viņas debija uz slavenā teātra skatuves.

Viņas sāncense Ēģiptes faraona meita Amnerisa, kura pretendē uz kara varoņa Radamesa mīlestību, būs spožais Krievijas mecosoprāns Olga Borodina.Radamesu atveidos itāļu izcelsmes franču tenors Roberto Alanja; šī ir "skandalozākā" loma viņa repertuārā. Pirms sešiem gadiem tieši Aīdas laikā Milānas teātrī _La Scala _Roberto Alanja tika izsvilpts operas pirmajā cēlienā (klausītājiem nepatika, kā viņš nodziedāja āriju Celeste Aida) un bija spiests atstāt skatuvi. Atlikušo izrādes daļu Radamesa lomu dziedāja cits tenors – Antonello Palombi, kuram bija steidzami jādodas uz skatuves džinsos, jo tik straujam notikumu pavērsienam leģendārajā teātrī neviens nebija gatavs. Vēlāk Roberto Alanja skaidroja, ka tajā vakarā publika La Scala uzvedās tik agresīvi, ka viņam nebija citas izvēles kā pamest skatuvi operas vidū. Kopš tā laika Milānas teātrī viņš nav dziedājis. Roberto Alanja , soprāna Andželas Georgiu dzīvesbiedrs, ir viens no vadošajiem tenoriem pasaulē. Pēdējos gados viņš bieži dziedājis Karmenā kopā ar Elīnu Garanču. Nākamā gada pavasarī viņi atkal satiksies Žila Masnē Verterā Vīnes Valsts operā. Tiešraide no Ņujorkas ir laba iespēja novērtēt Roberto Alanjas spējas Aīdā. Tā skanēs Metropolitēna operas galvenā diriģenta Fabio Luizi vadībā. Šo izrādi Ņujorkā 1988. gadā iestudēja režiosre Sonja Frisela. Tiešraidi 15. decembrī vadīs un starpbrīžos ar iestudējuma dalībniekiem sarunāsies amerikāņu primadonna Renē Fleminga. Gatavojieties garam vakaram – uzvedums ilgst aptuveni 216 minūtes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja