Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pasniegs Latvijas Literatūras gada balvas

Ceturtdien, 24.aprīlī, plkst. 18 mūzikas namā Daile notiks Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas pasākums, kurā tiks paziņoti un apbalvoti laureāti katrā no piecām nominācijām, sveikta speciālbalvas ieguvēja Anna Kuzina, un pieminēta un godinātā mūža balvas ieguvēja - izcilā bērnu rakstniece un māksliniece Margarita Stāraste, informēja Kultūras ministrijas pārstāve Baiba Kauliņa.

Balvas kandidātu saraksts šeit:

Balvas ieguvēji katrā nominācijā tiks noteikti ekspertu komisijas balsojumā un saņems naudas balvu, kā arī balvas simbolisko veidolu – LaLiGaBas lampu, ko veidojusi dizaina studija Mājo, iemiesojot ideju par grāmatu kā gaismas simbolu. Balvas pasniegšanas pasākumā tiks pasniegtas arī virkne LALIGABA atbalstītāju balvu.

Balvas pasniegšanas pasākumu šogad veido režisors Pēteris Krilovs, video režisors Didzis Eglītis, rakstniece Nora Ikstena un māksliniece Marija Rozīte. Pasākumu vadīs aktieris Gundars Āboliņš. Pasākumā spēlēs mūzikas grupas Sigma un Manta. Pasākuma ieraksts tiks translēts LTV1 27.aprīlī plkst.17.

Latvijas Literatūras gada balva (LaLiGaBa) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinību izcilākajiem darbiem, kas gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Latvijas Rakstnieku savienība un Latvijas Literatūras centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja