Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Paziņoti Prozas lasījumu konkursa Pandēmijas laika stāsti laureāti

Festivāla Prozas lasījumi izsludinātajā stāstu konkursā Pandēmijas laika stāsti paziņoti pieci konkursa laureāti: Elīna Smoļaka Kandidāti, Džeina Šteinberga Bērētava, Dzintars Hmieļevskis Pirmā Advente, Sandra Dieziņa Akmens sirds, Digna Degtjarova Purva bridēji.

Jau otro gadu festivāls Prozas lasījumi norisināsies pandēmijas apstākļos un, atbilstoši situācijai, atvērtā stāstu konkursa tēma šogad bija Pandēmijas laika stāsti. Konkursam stāstus iesniedza 20 autori, un žūrija izvēlējās piecus laureātus. Žūrijas sastāvā bija rakstnieks, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze, literatūrzinātnieks un kritiķis Arnis Koroševskis un filosofs, rakstnieks un publicists Ilmārs Šlāpins.

Laureāti savus stāstus lasīs īpašā Prozas lasījumu pasākumā decembrī. Ikgadējais literatūras festivāls Prozas lasījumi šogad no 2. līdz 12.decembrim norisināsies tiešsaistē un būs skatāms festivāla mājaslapā www.prozaslasijumi.lv

"2021. gada literatūras festivāla Prozas lasījumi rosinātais konkurss Pandēmijas laika stāsti pulcējis un vienojis pietiekami atšķirīgu skatījumu uz šo īpatnējo un pagaidām vēl joprojām neviennozīmīgi definējamo laiku. Stāstos savdabīgā veidā turpināta arī iepriekšējo gadu tradīcija – mēģinājums uzrakt un uzārdīt neērto un sāpīgo, vienlaikus nezaudējot spēju ironiski un, iespējams, skumji pasmaidīt par to. Vairāki autori izvēlējušies aprakstīt pandēmijas laiku, savukārt citu darbos tam atvēlēta fona funkcija, jo priekšplānā izcelti pārlaicīgi jautājumi un problēmas," komentē konkursa žūrijas pārstāvji.

Festivāls Prozas lasījumi norisinās kopš 1995. gada un ir kļuvis par noturīgu un gaidītu pasākumu Latvijas kultūras ainavā, un tā ietvaros ir iespēja redzēt un dzirdēt pašu svaigāko, aktuālāko, kas šobrīd top un nesen ir tapis Latvijas literatūrā. Kopš 2016. gada festivālu rīko Latvijas Rakstnieku savienība. Projekts tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstu.

Pasākuma pilna programma tiks izziņota novembra vidū. Aktuālā informācija par festivāla Prozas lasījumi norisēm pieejama sociālās saziņas vietnē www.facebook.com un mājaslapā prozaslasijumi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja