Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Piecos literāros vakaros Tikšanās Aleksandra Čaka viesistabā aicina iepazīt dzejnieku un viņa literāro mantojumu

14. un 21. oktobrī, kā arī 4., 11. un 18. novembrī plkst. 18.00 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa Aleksandra Čaka 120. jubilejai veltītās literārās un kultūrizglītojošās ekspozīcijas No Aleksandra līdz Čakam ietvaros norisināsies pieci literārie vakari Tikšanās Aleksandra Čaka viesistabā. Visus literāros vakarus vadīs un ar viesiem sarunāsies Aleksandra Čaka biedrības vadītāja Andra Konste.

Ceturtdien, 14. oktobrī, pirmajā literārajā vakarā Pašķir vaļā kā priekškaru telpu! piedalīsies filoloģe, tulkotāja, politiķe, sabiedriskā darbiniece, režisora Pētera Pētersona meita Kārina Pētersone. Interesentiem būs iespēja uzzināt par leģendārā Pētera Pētersona un Imanta Ziedoņa iestudējuma Spēlē, spēlmani! tapšanu, mistisko pūci, negaidītu atradumu un pēdējām Aleksandra Čaka dzīves dienām. 

Otrajā tikšanās reizē, 21. oktobrī, Čaka viesistabā viesosies dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups un Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks. Edvīns Raups pastāstīs par saviem Aleksandra Čaka tulkojumiem un urbāno poēziju, bet Artis Robežnieks atklās, kā top dziesmas ar dzejnieka vārdiem.

Savukārt 4. novembrī dzejnieks un atdzejotājs Jānis Rokpelnis kopā ar rakstnieku un dramaturgu Jāni Joņevu izvēlējušies aizraujošu un intriģējošu sarunu tēmu Čaks un bohēma. Tiks atklāts arī kāda atrasta rokraksta stāsts.

Valsts svētkos ˗ Lāčplēša dienā, 11. novembrī - Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Vilsons lasīs fragmentus no Aleksandra Čaka poēmas Mūžības skartie, bet Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā, 18. novembrī, skanēs Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa balss par konformismu un patriotismu Aleksandra Čaka darbos. 

Biļetes uz literārajiem vakariem pieejamas izstāžu zāles Rīgas mākslas telpa kasē.

Apmeklējot pasākumus, jāievēro valstī noteiktie epidemioloģiskie drošības noteikumi; pasākumu drīkst apmeklēt personas, kuras pasākuma norises dienā varēs uzrādīt derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu (“zaļais” drošības līmenis).

Ar detalizētu informāciju par visiem Aleksandra Čaka 120. jubilejas pasākumiem izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa var iepazīties mājaslapā www.makslastelpa.riga.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja