Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas svētku laikā norisināsies festivāls Ūdensgabali

Rīgas svētku laikā, no 15. līdz 17. augustam, uz AB dambja, Kronvalda parkā un pilsētas kanāla krastā norisināsies jau 14. Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls Ūdensgabali, pārstāve Viktorija Kasperoviča.

Šī gada  festivāla tēma – Mainīgā pilsēta – pievēršas cilvēku un kosmopolītiskās vides mijiedarbībai un aicina to uzlūkot mākslinieku acīm.

Piektdien, 15. augustā festivālu Ūdensgabali atklās kurators Lorenzo Gerbi (Screencity Lab, Itālija), prezentējot vērienīgo starpvalstu projektu Rīgas urbānais ekrāns. 

Programmās, kuras tiks izrādītas 15. un 16. augustā, iekļauts islandiešu dziedātājas Bjorkas (Björk) video Mutual Core (Streaming Museum, ASV), Urbani Tide (Screencity Festival, Norvēģija) kustīgā attēla izlase, Paf festivāla (Čehija) animētās pastaigas caur simboliskām un īstām pilsētām un citi atradumi no visdažādākām pasaules malām.

Turpinot pievērsties nemanāmiem un tiešiem impulsiem, kuri ietekmē katru no lielpilsētas iedzīvotājiem, festivāla otrā dienā - 16. augustā – Kronvalda parkā, pie pilsētas kanāla, festivāla Ūdensgabali ietvaros norisināsies Baltijas valstu kuratoru Egles Mikalajūnes (Nacionālā Mākslas galerija, Viļņa) un Stena Ojave (Laikmetīgās Mākslas centrs, Igaunija) saruna par video mākslas un urbānās kultūras mijiedarbību.

Festivāla trešā dienā – 17. augustā – pirmo reizi izskanēs arī festivāls Ūdensgabali bērniem. No plkst. 12 līdz 17 uz AB dambja norisināsies radošas darbnīcas visai ģimenei, visjaunākos festivāla viesus iepazīstinot ar stop kadra filmu veidošanas tehniku. Dienas garumā, sadarbībā ar Londonas Animācijas filmu festivālu LIAF (Lielbritānija) notiks arī vairāki brīvdabas animācijas īsfilmu kinoseansi. 

Pilna programma šeit: 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja