Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Starptautiska kompānija iegādājas Paškēviča topošās filmas izplatīšanas tiesības

Jevgēņija Paškēviča jaunās filmas Ko zina klusā Gerda projekta attīstīšanu uzsākusi studija _Nida Filma _un tās izplatīšanas tiesības jau iegādājusies viena no pasaules vadošajām neatkarīgajām filmu izplatīšanas kompānijām WIDE, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Astra Spalvēna.

Filmas pārdošana starptautiskajam izplatītājam tik agrīnā projekta stadijā ir apliecinājums filmas potenciālam starptautiskajā tirgū. Kompānija WIDE ir nopirkusi vairāku Latvijas filmu izplatīšanas tiesības, tai skaitā arī Aika Karapetjana topošās šausmu filmas M.O.Ž..

Filma Ko zina klusā Gerda ir starptautisks projekts, aktieru komandā un radošajā grupā plānots iesaistīt gan Latvijas, gan ārvalstu pārstāvjus. Interesi par projektu ir apstiprinājusi Ungārijas filmu studija Cinema-Film KFT, plānota sadarbība arī ar partneriem Īrijā, Lielbritānijā un Beļģijā. Potenciālo partneru interesi piesaistījusi režisora kadra izjūta un spēja radīt vizuālus tēlus, kā arī filmas žanrs – sirreāla komēdija.

Ko zina klusā Gerda ir psiholoģiska komēdija, burleska. Filmas darbība risinās kultūretnogrāfiskā pansionātā mūsdienu Latvijā. Tas pieder Baltijas vāciešu Fitinghofu ģimenei, kas īpašumtiesības atjaunojusi pagājušā gadsimta 90. gados. Lai iegūtu papildu līdzekļus īpašuma restaurācijai, viņi atvēruši īpašu pansionātu. Šeit iespēju robežās atjaunota pagājušā gadsimta 30. gadu materiālā pasaule un noskaņa. Mūsdienu dzīves atribūtus, apģērbu, transporta un sakaru līdzekļus atbraucējiem jāatstāj pie pansionāta ieejas. Pansijas iemītnieki ieradušies no dažādām valstīm. Bet sazināties viņiem nav grūti, jo viena no pansionāta devīzēm nosaka: "Ja iespējams, paklusē". Lai atgūtu veselību, klienti ir gatavi uz laiku atteikties no mūsdienu dzīvesveida… Taču daba iesaista nomaļā pansionāta Fitinghofa iemītniekus savdabīgā psihoanalītiskā eksperimentā. Trīs nedēļas ilgā tveice nospiedoši iedarbojas uz šiem, tik atšķirīgajiem cilvēkiem – viņi visi lielākā vai mazākā mērā ir uz vājprāta robežas.

Ko zina klusā Gerda ir režisora Jevgēņija Paškēviča trešā spēlfilma. Iepriekšējā - 2011. gadā tapusī Golfa straume zem ledus kalna - ieguvusi Lielo Kristapu kā labākā spēlfilma, atsevišķas balvas saņēma gan filmas režisors, gan operators Gints Bērziņš, mākslinieki Jurģis Krāsons un Pāvels Parhomenko, kā arī skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja