Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Toms Kreicbergs. Lopu ekspresis

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis starptautiski pazīstamā latviešu rakstnieka Toma Kreicberga romānu Lopu ekspresis, informēja apgāda pārstāve Jekaterina Proņina. 

Jaunais darbs ir stāsts par kāda jauna latvieša centieniem ielauzties finanšu pasaulē Volstrītā, Ņujorkā - un par viņa vecmāmiņas pārdzīvojumiem Sibīrijas izsūtījumā. Toma Kreicberga romāns piedāvā netipiski atklātu ieskatu finanšu pasaules "netīrajā virtuvē". Lasītāji uzzinās, kas notika lielo banku aizkulisēs, kad visu pasauli pāršalca finanšu krīze. Pats autors krīzes laikā strādājis divās lielās investīciju bankās ASV. Kreicbergs stāsta, ka šajā pasaulē vairs nevēlētos atgriezties.

"Volstrītā ir kā īstā sengrieķu traģēdijā. Visi melo, visi traucas pēc varas un naudas, un jebkurā brīdī tev var iegrūst dunci mugurā." Savukārt, veidojot romāna Sibīrijas sižeta līniju, Kreicbergs smēlies gan ģimenes pieredzē, gan balstījies uz dziļu izpētes darbu.

Režisore, Sibīrijas bērnu projekta autore Dzintra Geka par romānu teikusi: "Līdz šim labākā grāmata, ko izdevies uzrakstīt šim jaunajam autoram. Emocionāli un aizraujoši par pagātni un šodienu. Bravo, Tom!" Baņuta Rubesa šim darbam veltījusi vārdus: "Toms raksta aizrautīgi - aizrautīgāk, nekā varētu gaidīt. Toma zinātnieka prāts uz visu raugās aukstasinīgi, bet tad viņš vārdos iededz liesmu. Šī spriedze padara Lopu ekspresi par lielisku grāmatu."

Rakstnieks Toms Kreicbergs pasaulē pazīstams kā fantāzijas un fantastikas stāstu autors. Viņa darbi jau trīskārt nominēti ASV prestižajai Nebulas godalgai, ieguvuši Writers of the Future konkursa godalgu un tulkoti astoņās valodās. Septembrī ASV lielā izdevniecība Katherine Tegen Books/HarperCollins laidīs klajā Kreicberga romānu jauniešiem The Cat King of Havana.

Latviešu lasītāji Kreicberga darbus pirmoreiz iepazina 2011.gadā, kad apgāds Zvaigzne ABC publicēja viņa stāstu izlasi Dubultnieki. Tā ieguva Latvijas Literatūras Gada Balvas nomināciju kā gada labākā debija.

Grāmatas Lopu ekspresis atklāšanas svētki jau šodien, 23.augustā, plkst. 17:30 Zvaigzne ABC grāmatnīcā K.Valdemāra 6. Pasākumā piedalīsies arī pazīstamā režisore Dzintra Geka un citi viesi. Pasākums atvērts visiem grāmatu cienītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja