Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vudijs Alens saņem ASV Scenāristu ģildes balvu

ASV kino meistars un veterāns Vudijs Alens saņēmis ASV Scenāristu ģildes balvu par labāko oriģinālo scenāriju romantiskajai komēdijai Pusnakts Parīzē, kas ir nominēta šajā pašā kategorijā arī 26. februārī gaidāmajā Oskara ceremonijā, vēsta BBC News.

ASV Scenāristu ģildes balva par labāko adaptēto scenāriju tika piešķirta Aleksandra Peina ģimenes drāmai Pēcnācēji (The Descendants) ar Džordžu Klūniju galvenajā lomā. Televīzijas filmu kategorijās balvas tika piešķirtas komēdiju seriālam Modern Family, drāmām Breaking Bad un Zelta Globusa ieguvējai Homeland, kas ir viens no populārākajiem un atzītākajiem seriāliem 2011. gadā.

ASV Kinoakadēmijas balvas Oskars nomināciju favorīte – melnbaltā, mēmā kinolente Mākslinieks (The Artist) - Scenāristu ģildes balvā tika atzīta par neatbilstīgu noteiktajām kategorijām.

ASV Scenāristu ģildes balvas tiek uzskatītas par vienu no galvenajiem indikatoriem ASV Kinoakadēmijas balvai attiecīgajā kategorijā. Vudija Alena filma Pusnakts Parīzē kopumā ir nominēta četrām Kinoakadēmijas balvām, tostarp labākās filmas, scenārija un režijas kategorijās.

Režijas meistara Vudija Alena filmā Pusnakts Parīzē galvenās lomas atveido Ovens Vilsons, Rečela Makadamsa, Mariona Kotijāra, kā arī Francijas pirmā lēdija Karla Bruni.

Romantiskākajā pilsētā Parīzē ierodas jauns pāris, kuram rudenī paredzētas kāzas. Pilsētā darba darīšanās ieradušies arī līgavas vecāki. Šie cilvēki nenojauš, ka notikumi mīlestības pilsētā neatgriezeniski izmainīs viņu dzīves. Pusnakts Parīzē ir romantiska komēdija par jauna cilvēka mīlestību pret pilsētu - Parīzi. Par ilūziju, ka dzīve, kas atšķirtos no tās, ko dzīvojam, būtu daudz labāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja