Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

kim? Rezidences balvai izvirzīti Epnere, Apaļais, Meldere un Neiburga

kim? Rezidences balvai šogad starptautiskā žūrija izvirzījusi māksliniekus - Ēriku Apaļo, Ievu Epneri, Ingu Melderi un Katrīnu Neiburgu -, informēja kim? Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Harita Maniņa.

kim? Rezidences balvas 2016 ieguvējs šī gada rudenī pavadīs divus mēnešus Ņujorkā un būs pirmais rezidents no Latvijas Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmas (ISCP) divdesmit gadu darbības laikā. kim? Rezidences balvas ieguvēja paziņošanas ceremonija, piedaloties ISCP vadītājai Kari Kontei, norisināsies Rīgā 31. maijā, plkst. 18 Nordic Club House. Savas vizītes laikā Kari Konte tiksies ar nominantiem un apmeklēs viņu darbnīcas, lai savus iespaidus samērotu ar starptautiskās žūrijas viedokļiem un kim? Laikmetīgās mākslas centra komentāriem un izvēlētos balvas ieguvēju. Dienu pirms balvas pasniegšanas – 30. maijā – Kari Konte uzstāsies ar lasījumu plašākai publikai par ISCP darbību un viņas programmas izvēlēm.

Ikgadējā kim? Rezidences balva ļauj daudzsološam Latvijas māksliniekam vai divu mākslinieku apvienībai piedalīties rezidences programmā vienā no kim? partnerorganizācijām. Pirmās kim? Rezidences balvas ieguvēja Darja Meļņikova 2015. gada vasarā pavadīja divus mēnešus KW Laikmetīgās mākslas institūtā Berlīnē, savukārt 2017. gada uzvarētājs dosies uz Gasworks izstāžu, darbnīcu un starptautisko rezidenču programmu Londonā. 

2015. gada rudenī kim? Laikmetīgās mākslas centrs balvas pirmajai kārtai nominēja 10 māksliniekus, kas atbilst kim? Rezidences balvas kritērijiem: aktīvi piedalās izstādēs un tām paralēlajos pasākumos Latvijā un ārvalstīs; ir vecumā līdz 40 gadiem un pēdējo 6 gadu laikā ir piedalījušies vismaz vienā kim? veidotā projektā.

Mākslinieku portfolio izskatīja un fināla nominantus atlasīja kim? Rezidences balvas starptautiskā žūrija: Alessio Antoniolli un Roberts Lekijs (Gasworks izstāžu, darbnīcu un starptautisko rezidenču programmas vadītājs un Gassworks kurators), Ena Bārlova (Ņujorkas mākslas telpas Art in General direktore), Adela Javica (Pasākumu un rezidenču programmas kuratore KW Laikmetīgās mākslas institūtā Berlīnē), Kari Konte (Starptautiskās darbnīcu un kuratoru programmas (ISCP) Ņujorkā vadītāja), Marija Linda (Stokholmas mākslas telpas Tensta Konsthall direktore; Gvandžu biennāles 2016 mākslinieciskā vadītāja) un Nikolauss Šafhauzens (Vīnes Kunsthalle direktors).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja