Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla XO galerijā būs skatāma Helēnas Heinrihsones izstāde Sieviete

Māksla XO galerijā no 3. līdz 28. jūnijam būs skatāma Helēnas Heinrihsones jaunākā izstāde, kas veltīta visām pasaules sievietēm, informēja galerijas pārstāvji.

"Pasaulē ir tik daudz skaistā un pasaule ir pārņemta ar skaisto... Rozes un krūtis ir skaistuma simboli cauri gadsimtiem. Dārgumi, ko zina katrs – sieviete, vīrietis, bērns. Madonnas, kurtizānes, zemnieces un aristokrātes ir apdziedātas pasaules mākslā. Dzīvības avots. Arī šodien. Mēs šeit esam," izstādes pieteikumā raksta Helēna Heinrihsone.

Helēnas Heinrihsones jaunākā izstāde iecerēta kā veltījums visām pasaules sievietēm. Īpašs uzsvars jauno darbu sērijā likts uz sievietes fiziskā un garīgā skaistuma emancipāciju, velkot paralēles starp ķermeņa estētiku un dabas elementiem. Sievietes ķermeņa skaistums saistībā ar diennakts gaismas niansēm. Intīmi tiešā pārtapšana vispārinājumā, tēlu un simbolu līmenī. Uzsverot intimitātes un viegli erotiskās nojausmas nozīmi gan kritiskās domāšanas procesu attīstībā, gan ķermeņa un dabas procesu uztverē šodien.

Helēna Heinrihsone ir glezniecības ideāliste. Viņas pasaulē valda talants, iztēle, jūtas un pārdomas, un ticība, ka tam visam ir vieta mūsdienās. Viņas spēkos ir mainīties, doties nezināmajā, atklāt jauno un atkal atgriezties pie reiz atrastā.

Helēna Heinrihsone beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju (1973). Gleznotāja saņēmusi Mākslas akadēmijas balvu (2016), Lielais Kristaps Latvijas Kinosavienības balvu - Labākais animācijas mākslinieks (2008), Latvijas Muzeja gada balvu (2007). Apbalvota ar Triju zvaigžņu ordeni (2008). Helēnas Heinrihsones darbi atrodas publiskās kolekcijās – Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Zuzeum mūsdienu mākslas kolekcijā (Rīga, Latvija), Ludviga muzejā (Ķelne, Vācija), Valsts Tretjakova galerijā (Maskava, Krievija), Jane Voorhees Zimmerli mākslas muzejā (Ratdžersas universitāte, Ņūbransvika, Ņūdžersija, ASV); ECB’s (Eiropas Centrālā Banka) mākslas kolekcijā (Frankfurte, Vācija), Latvijas Bankas kolekcijā, Swedbank mūsdienu mākslas kolekcijā (Rīga, Latvija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja