Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas mākslas telpā būs skatāma Ilmāram Blumbergam veltīta izstāde

No 19. maija līdz 10. jūnijam izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa būs skatāma izcilajam latviešu māksliniekam Ilmāram Blumbergam veltīta izstāde Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…, kuru 23. un 24. maijā muzikāli kuplinās Ilmāra Blumberga mākslas darbu iedvesmotu septiņu jaundarbu pasaules pirmatskaņojumi jauniešu kora Kamēr… un diriģenta Jāņa Liepiņa sniegumā, informēja mediju un komunikācijas projektu vadītāja Dace Lasmane.

Mākslinieks Ilmārs Blumbergs atstājis spilgtu un paliekošu mantojumu Latvijas kultūrvidē, un viņa radītais Kalpotāja tēls iemieso daudznozīmīgu simbolu, kas neparastajā koncertizstādes žanrā ienesīs īpašu garīgo vertikāli. Ilmāra Blumberga mākslā, tāpat kā Kamēr… atskaņotajā mūzikā, nav kompromisu - dominē iedziļināšanās, uzmanība, pietāte un kalpošana. Mākslinieks bijis jauniešu kora Kamēr... domubiedrs kopš tā pirmsākumiem un veidojis kora vizuālo identitāti, logo, kā arī albumu un koncertu afišu dizainu.

Svinot Latvijas valsts simtgadi un godinot Ilmāra Blumberga devumu, Kalpotāja tēmas caurvīto darbu ielokā jauniešu koris Kamēr… 23. un 24. maijā dziedās septiņu jaundarbu pasaules pirmatskaņojumu koncertprogrammu, kas tapusi, komponistiem iedvesmojoties no Ilmāra Blumberga mākslas motīviem un dzīves gājuma. Skaņdarbus radījuši kora uzticami draugi Georgs Pelēcis, Ēriks Ešenvalds, Pēteris Vasks, Juris Karlsons, Gabriels Džeksons, Dobrinka Tabakova un Vītauts Miškinis. Izstāžu zālē izvietotie Ilmāra Blumberga darbi un  koris Kamēr…, tā mākslinieciskā vadītāja Jāņa Liepiņa vadībā sniegs klausītājiem unikālu audiovizuālu baudījumu ar Viestura Kairiša režiju, Elīnas Lutces horeogrāfiju un Egila Kupča gaismu partitūru.

Koncertizstādes kuratori ir Luīze Lismane un Ilmārs Blumbergs Jr.

Ilmārs Blumbergs (1943-2016) ir daudzpusīgs latviešu mākslinieks, kas darbojies scenogrāfijā, grafikā un glezniecībā. 1963. gadā beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu un 1972. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu scenogrāfijas specialitātē. 1995.  gadā apbalvots ar ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, 2009. gadā saņēmis Spēlmaņu nakts balvu par mūža ieguldījumu.

Savukārt Rīgas mākslas telpas Intro zālē būs apskatāma īpaša mākslinieka Ilmāra Blumberga sadarbībai ar jauniešu kori Kamēr… veltīta ekspozīcija.

Jauniešu koris Kamēr… uzstāsies izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa 23. un 24. maijā plkst. 19, biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja