Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Atlikta Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA2) viss reizē zied

Saistībā ar Covid-19 draudiem RIBOCA2 viss reizē zied norise ir atlikta un patlaban tiek apsvērtas alternatīvas izstādes formāta idejas, informēja biennāles rīkotāji.

Biennāle un tās kuratoru komanda galvenās kuratores Rebekas Lamaršas-Vadelas vadībā patlaban apsver dažādas iespējas, kā skatītāji varētu ļauties mākslas pārdzīvojumam, pieredzot un iepazīstot 48 biennāles dalībnieku darbus un idejas. Kopumā biennāle turpinās atbalstīt iesākto vai procesā esošo jaundarbu realizēšanu, tikai nepieciešamības gadījumos piedāvājot citus radošus risinājumus.

Rīgas Biennāles fonda dibinātāja Agnija Mirgorodska uzsver: "Mūsu komandas, mākslinieku, sadarbības partneru un apmeklētāju veselība un drošība vienmēr bijusi mūsu prioritāte, tāpēc mēs ar smagu sirdi esam spiesti paziņot, ka 2020. gada 14. maijā biennāle savu darbu nesāks. Tomēr, pārfrazējot RIBOCA2 koncepta formulējumu, mēs turpinām meklēt "alternatīvus veidus, kā spriest un rīkoties kopējās nākotnes labad", izmantojot šo situāciju kā iespēju “baiļu paralīzi transformēt rīcībspējā un riskus uztvert ar entuziasmu". Mēs šībrīža sarežģījumos saskatām vēl nebijušu izdevību meklēt jaunu pieeju izstāžu iekārtošanas formātam."

Paliekot uzticīga savai misijai, RIBOCA vienmēr bijusi organizācija, kas rūpējas par māksliniekiem un mākslas procesu, paverot jaunus saziņu formātus. RIBOCA neatkāpjas no apņemšanās atbalstīt otrās biennāles pieaicinātos dalībniekus, izveidojot jaunu un eksperimentālu platformu, kas kļūs par izstādes mājvietu.

Jau no pašiem pirmsākumiem RIBOCA pamatā bijis darba process, kas aizsākas ar vietējās vides aktualitātēm, reģiona vēsturi un sociālpolitiskajos kontekstos rodamo saikni starp lokālās un globālās kultūras telpas norisēm. Tieši šobrīd, vairāk nekā jebkad agrāk, biennāles mākslinieciskais koncepts smeļas iedvesmu no Rīgas, Latvijas un Baltijas ‒ reģiona, kas piedzīvojis okupācijas, karus un ekonomikas pārvērtības un kur vēstures gaitā "pasaules gājušas bojā" jau neskaitāmas reizes. Šie apstākļi izkopuši iedvesmas pilnas izturības un kultūru savijuma tradīcijas, kurās jau izsenis vienkopus saplūdušas un savā starpā saaudušās vienojošas uzskati un uztveres īpatnības. Atspoguļojot šo globālo skatījumu un meklējot jaunus iesaistīšanās veidus, biennāle pielāgosies jaunajai situācijai un turpinās īstenot savu pamatuzdevumu ‒ veicināt māksliniecisku un kritisku dialogu starp Baltijas reģionu un pārējo pasauli.

 

 


Seko līdzi aktuālajam arī notikumam veltītajā Diena.lv sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja