Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Dalī darbu izstādi Liepājas muzejā jau apskatījuši ap 4000 apmeklētāju

Slavenā spāņu mākslinieka Salvadora Dalī darbu izstādi Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija kopš tās atklāšanas 12. jūlijā jau aplūkojuši ap 4000 apmeklētāju, un tā ir viena no pēdējā laika visapmeklētākajām izstādēm Liepājas muzejā, Rietumu Radio atzina Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Kā pastāstīja muzeja direktore, mākslas baudītāju interese par izstādi ir tik liela, ka pie biļešu kases veidojas rinda un apmeklētāji uz muzeju nāk arī dienās, kad tas ir slēgts.

"Muzeja kasierei un zāļu uzraugiem tas ir liels pārbaudījums," atzina Kārkla. Viņa pastāstīja, ka, lai arī lielākais izstādes Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija apmeklētāju skaits bijis nesen Liepājā notikušā festivāla Summer Sound norises laikā, apmeklētāju rinda pie kases veidojusies arī šonedēļ. "Summer Sound' laikā pārliecinājāmies, ka tas ir stereotips, ka jauniešiem, kuri bija galvenie festivāla apmeklētāji, neinteresē mākslas," sacīja Kārkla, atzīstot, ka Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija ir viena no pēdējā laika visapmeklētākajām ekspozīcijām Liepājas muzejā.

Kā atzina Kārkla, daži, lielākoties vietējie mākslas baudītāji neieraugot izstādē, piemēram, Dalī eļļas gleznas, jūtas nedaudz vīlušies, taču muzeja direktore uzskata, ka arī nelielie keramikas darbi, medaļas u.c. lieliski raksturo Dalī rokraksta daudzveidību un palīdz iepazīt slavenā mākslinieka daiļradi. Lielformāta eļļas gleznu vai citu slavenu mākslinieka radīto darbu eksponēšana Liepājā, kā atzina Kārkla, augsto apdrošināšanas un tranportēšanas izmaksu dēļ nebūtu iespējama.

Ieņēmumi par ieejas biļetēm uz izstādi Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija ir aptuveni 6000 latu.

Izstāde Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija Liepājas muzejā būs aplūkojama līdz 13. augustam. Muzeja direktore sola, ka pēdējā izstādes nedēļā muzejs būs atvērts arī pirmdien un otrdien, kad muzejs parasti slēgts. Kā informēja Kārkla, apmeklētāju grupas, iepriekš piesakoties, tāpat kā līdz šim muzejā gaidītas arī pirmdien un otrdien.

Kā ziņots, izstādē Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija eksponētas mākslinieka grafikas, medaļas, skulptūras un keramika no Francijas privātkolekcijām.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Francijas kompāniju SARL Amiencom.

Spilgtais spāņu gleznotājs, grafiķis, tēlnieks, rakstnieks un režisors Dalī dzimis Katalonijā. Viņš ir viens no izcilākajiem vizuālās mākslas sirreālisma pārstāvjiem.

Izstādes Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija mērķis ir izcelt Dalī īpašo un netradicionālo māksliniecisko valodu, ar kādu viņš cenšas materializēt uzskatus, sajūtas, sapņus un vīzijas. Māksliniekam svarīgi parādīt ne to, ko mēs redzam, bet gan jūtam, domājam, pārdzīvojam, iespējams, pat līdz galam neapzināto. Savos emocionāli ekspresīvajos un asociatīvajos darbos viņš tiecas atspoguļot procesus cilvēka zemapziņā, absurdās un neloģiskās kombinācijās un situācijās, apvienojot reālistiskus un pilnīgi naturālistiskus motīvus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja