Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Daugavpilī norisināsies XII Starptautiskais Latgales grafikas simpozijs

No 8. līdz 22. martam Rotko muzejā jau divpadsmito reizi notiks Latgales grafikas simpozijs, kurā piedalīsies grafiķi no Polijas, Francijas, Horvātijas, Itālijas, Igaunijas, Latvijas un Taivānas.

Mākslas rezidenču formātā realizētais un grafikas medijam veltītais Latgales grafikas simpozijs ir unikāls projekts Latvijas kultūrtelpā ar ģeogrāfisku un idejisku piesaisti reģionam un plašu starptautisku tvērumu. Simpozija ideja un koncepcija pieder biedrībai SIVIA, kas Rotko muzeja rezidenču programmā to organizē jau kopš 2013. gada.

Simpozijs ir starptautiski atzītu grafiķu tikšanās un tīklošanās platforma, kas sekmē ideju apmaiņu un veicina māksliniecisko jaunradi. Šogad tas notiks jau divpadsmito reizi, turpinot pulcēt arvien jaunus medijā strādājošus māksliniekus. Vienpadsmit līdzšinējo gadu laikā simpozijā piedalījušies jau vismaz simts grafiķi no vairāk nekā četrdesmit valstīm.

2024. gada simpozijam žūrija izvirzīja deviņus māksliniekus. Tie ir Magda Šplita (Magda Szplit, Polija), Henriks Krolikovskis (Henryk Krolikowski, Polija), Peili Huana (Peili Huang, Taivāna), Vitālija Samuilova (Vitalia Samuilova, Francija), Lorenco Natāli (Lorenzo Natali, Itālija), Edvins Dragičevičs (Edvin Dragičević, Horvātija), Kadri Tomma (Kadri Tomm, Igaunija), Paskāls Piņons Žafs (Pascal Pignon Jaf, Francija), Anna Klosa (Anna Kłos, Polija) un Oksana Vronska (Latvija).

Iedvesmojoties Daugavpils pilsētvidē, mākslinieki radīs unikālas laikmetīgās grafikas kompozīcijas par tēmu Laiks, kas šogad noteikta par simpozija vadmotīvu.

Simpozija programmā plānotas mākslinieku prezentācijas, darbnīcas, meistarklases un ekskursijas. Simpozijs noslēgsies ar dalībnieku sumināšanu un izstādes atklāšanu Rotko muzejā 22. martā plkst. 16.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja