Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Atklāta gleznotājas Lauras Veļas personālizstāde Nekas/Nothingness

Turpinoties Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un Semarah Hotels sadarbībai Latvijas jauno un talantīgo mākslinieku atbalstam, trešdien, 12. augustā, dizaina viesnīcā Grand Poet Hotel tika atklāta Lauras Veļas personālsiztāde Nekas/Nothingness, informēja izstādes rīkotāji.

Laura Veļa, gleznotāja, LMA absolvente un izstādes autore: "Strādājot pie saviem darbiem, radošais impulss nāk no sociālās vides un novērojumiem, bet izstādes mākslas darbu iedvesmas avots ir mūzika, sajūta un krāsa. Šajā izstādē ir attēlotas abstraktas, mistiskas vietas, kurās nekas nenotiek, jeb starpstāvoklis pirms kaut kā. Tas mirklis, kurā ir bezgalīgas iespējas, man ir kā lielais NEKAS." Māksliniece skaidro, ka vienīgais gleznu mērķis ir aizvilināt prātu mierpilnā, vizuāli meditatīvā stāvoklī, kad prāts ir kluss, tukšs no domām, dogmām, idejām un konceptiem.

Laura Veļa dzimusi 1983. gadā. Glezniecības studijas aizsākusi LMA (2013–2017), vispirms studējot un iegūstot bakalaura grādu glezniecībā, savukārt maģistrantūras studijas, iegūstot Borisa un Ināras Teterevu stipendiju studijām, turpinājusi LMA (2017–2019) glezniecības nodaļā. Lauras Veļas darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, ASV, Nīderlandē, Francijā un Vācijā. Māksliniecei šī būs jau ceturtā personālizstāde.

"Laurai ir savs pasaules redzējums, viedoklis par pasauli un dzīvi un prasme to atspoguļot darbos, eksperimentējot un mēģinot atrast jaunu dimensiju. Darbi uzrunā ar savu tiešumu, formas vienkāršību, un svarīgākais ir tas, ka uz viņas darbiem gribas skatīties. Manuprāt, jau pašlaik Laura ir ieņēmusi redzamu vietu Latvijas mākslas pasaulē un ir vērā ņemams dalībnieks," tā par absolventes talantu izsakās gleznotājs, LMA profesors Kaspars Zariņš.

Izstādes darbus var novērtēt ikviens galerijas apmeklētājs, piešķirot sirdij tuvākajam darbam uzlīmi – monētu piecu grandu vērtībā. Balsojuma uzlīmes iespējams saņemt Grand Poet Hotel.

"Šogad šī bija pirmā personālizstāde. Ir prieks pulcēties pēc ilgāka pārtraukuma un redzēt, ka jaunā māksliniece ir spējusi mūs patīkami pārsteigt, jo darbos atklājas ne tikai stāsts par izstādes tēmu, tas ir arī stāsts par viņu pašu," atklāj Grand Poet Hotel vadītājs Māris Alnis, piebilstot, ka mākslas klātesamība viesnīcas telpas padara dzīvākas, tādēļ, turpinot unikālu un iedvesmojošu jauno Latvijas mākslinieku darbu kolekciju, Grand Poet Hotel katras izstādes noslēgumā iegādājas vienu izstādes apmeklētāju novērtētāko gleznu un iekļauj to viesnīcas mākslas kolekcijā Grand Poet Art Collection.

Šobrīd kolekcijā ir jau pieci jauno Latvijas mākslinieču – Madaras Kvēpas, Justīnes Seiles un Ellas Mežules, Agates Bernānes, Kristīnes Rublovskas – darbi, kuriem viesnīcas telpās piemeklētas īpašas vietas, priecējot apmeklētājus, mākslas un dzīves baudītājus no visas pasaules.  

2018. gada 14. jūnijā Latvijas Mākslas akadēmija un viesnīcu tīkls Semarah Hotels noslēdza sadarbības memorandu jauno mākslinieku atbalstam un attīstībai. Tā mērķis ir atbalstīt akadēmijas studentus un Latvijas jaunos māksliniekus – iedrošināt jauniem sasniegumiem, celt pašapziņu un veidot starptautisku karjeru, sniegt finansiālu atbalstu talanta izkopšanai, radīt telpu personālizstāžu veidošanai, tādējādi veicinot mākslas attīstību Latvijā.

Izstāde būs apskatāma līdz šī gada novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja