Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Galerijā Alma būs skatāma Evelīnas Vidas un Andrē Vidas izstāde Kopā viens

No 29. maija līdz 21. jūlijam galerijā Alma būs skatāma mākslinieces Evelīnas Vidas (Deičmanes) un komponista un saksofonista Andrē Vidas izstāde Kopā viens, informēja Alise Ziemule.

Lai arī mākslinieku pāris kopā sadarbojušies jau iepriekš, šī būs viņu pirmā kopizstāde.

Izstāde iecerēta kā meditācija, kas ar video, keramikas un mehānisku objektu starpniecību, ritmiskos mūzikas ciklos ieskanēsies galerijas Alma telpās. Izstādi ievada video instalācija Kopā viens, kurā, līdzīgi kā mūzikas mēģinājumā, viens cilvēks "spēlē" otru. Kopā viens iedrošina skatītāju ieklausīties un nojaust abu personu iedarbību un ietekmi vienam uz otru, vienlaicīgi saglabājot savu patstāvīgo esību.

Izstādes Kopā viens darbu periodiski raidītie mūzikas viļņi iezīmē to acumirklīgo klātbūtni telpā. Sasaucoties savā starpā mākslas darbi rada trauslu, nemitīgi mainīgu noskaņu un  nojausmu pa cilvēku, objektu un vides savstarpējo saikni.

Izstādē aplūkojamie darbi Wanderlust un Zemu lidojošs mākonis tapuši sadarbībā ar Beatrisi Gori un Agnesi Sidrevicu. 

Evelīna Vida (1978) dzīvo un strādā Rīgā un Berlīnē. Māksliniece pārstāvējusi Latviju 53. Venēcijas biennālē (2009). Viņas mākslas darbi tikuši izstādīti 15. Sidnejas biennālē (2006), Otrajā Maskavas biennālē (2007), Manifesta 7 (2008), 12. Kairas biennālē (2010), Ziemeļvalstu mākslas biennālē Zviedrijā (2013) un personālizstādēs Latvijā, Vācijā, Nīderlandē un Itālijā.
 Evelīna Vida strādā jauktā tehnikā, eksperimentējot ar skaņas un vizuālajiem elementiem. Konceptuāli viņas pieeju raksturo eksistenciāla noskaņa un cilvēciskā pieredze, radot telpu, kurā skumjas saduras ar laimi, bet drāmu atšķaida humors.

Andrē Vida (1974) ir komponists un saksofonists, kurš dzīvo Berlīnē. Vida ir koncertējis kā solists, kā arī sadarbojies ar dažādiem māksliniekiem, tostarp Entoniju Brekstonu, Kevinu Blehdomu, Tareku Atoui, Hilduru Gudnadotiru, Maksu Loderbaueru, Rašadu Bekeru, Niko Doksu, Ari Benjaminu Meijersu un Džeimiju Lidelu. Andrē Vida ir cieši sadarbojies ar Anrī Sala, veidojot performances Serpentine Galleries Londonā, romiešu amfiteātrī Arlā, mākslas mesē Frieze London un Havanas biennālē.

Izstādes atklāšana 26. maijā plkst. 17:30 galerijā Alma (Rūpniecības ielā 1, Rīga). Galerija ir atvērta darbadienās no plkst. 12 – 18. Ieeja brīva.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja