Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Galerijā Istaba notiks Liels un mazs izdoto grāmatu oriģinālilustrāciju izstāde

Pirmdien, 14. novembrī, galerijā Istaba bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs ar oriģinālilustrāciju izstādi Atvērto vāku diena uzsāks sava Ziemassvētku veikala Grāmatu istaba viesošanos galerijā Istaba, informēja galerijas pārstāvji.

Gan izdevniecība, gan galerija decembrī atzīmē pastāvēšanas 18 gadu dzimšanas dienu. Šajos gados bijis daudz kopīgu bērnu grāmatu mākslas notikumu, kas svinēti Lielam un mazam viesojoties Istabā.

Izstādē būs apskatāmi un arī nopērkami ilustrāciju oriģināli no pēdējos gados izdotajām grāmatām. Izstādē piedalīsies Anete Melece, Reinis Pētersons, Edmunds Jansons, Ūna Laukmane, Rūta Briede, Aleksejs Naumovs, Anita Paegle, Evija Pintāne, Elīna Brasliņa, Aleksandra Runde, Rebeka Lukošus un citi mākslinieki.

Izstādes atvēršana notiks 14. novembrī plkst. 18.00, Ziemassvētku veikals būs pieejams no 15. novembra. Grāmatu istabā notiks arī jaunāko Liels un mazs grāmatu atvēršanas pasākumi un radošās darbnīcas bērniem kopā ar grāmatu ilustratoriem.

Izdevniecība Liels un mazs, kas šogad atzīta par labāko bērnu grāmatu izdevniecību Eiropā, jau kopš savas darbības pirmsākumiem 2004. gadā ir centusies attīstīt un bagātināt Latvijas bērnu literatūras un grāmatniecības nozari, īpaši uzsverot ilustrācijas nozīmi bērnu grāmatās. Tās izvirzītais mērķis ir ar augstvērtīgu tekstu, mūsdienīgu ilustrāciju, kvalitatīviem dizaina un poligrāfijas risinājumiem radīt alternatīvu bērnu grāmatu piedāvājumā Latvijā un paplašināt attīstītas literārās un vizuālās gaumes teritoriju. Kopš 2014. gada veiksmīgi attīstās arī Liels un mazs izdoto grāmatu tulkošana un izdošana pasaulē.

Izstāde būs apskatāma līdz 9. decembrim, savukārt Liels un mazs Ziemassvētku veikals Grāmatu istaba galerijā darbosies līdz gada nogalei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja