Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Galerijā Istaba skatāma tekstilmākslinieces Daigas Štālbergas personālizstāde

No 16. jūlija galerijā Istaba skatāma tekstilmākslinieces Daigas Štālbergas personālizstāde Ar skatu uz jūru, informēja galerijas pārtsāvji.

Izstāde atceļojusi no “pieParīzes” Francijā, kas nu jau divdesmit gadus kļuvusi par latviešu mākslinieces dzīves un darba vietu. Izstādē skatāmi pēdējo piecu gadu laikā tapušie darbi, veidoti mākslinieces autortehnikā, strādājot ar jaunu materiālu – “smalko” metālu – galvanizēto varu. Izstādes darbi austi kā veltījums jūrai, tiem, kas pie tās dzīvo un kam tā tuva, pat tālumā esot.

Jūras tēma mākslinieces darbos ievijusies jau izsenis. Atmiņās – bērnībā piedzīvotais skats uz jūru, ilgojoties un gaidot tēti mājās pārbraucam. Mazliet skaudra jūrnieku bērnu dzīves realitāte, kas vienmēr likusi jūru uzlūkot un sajust citādāk. Iespēja raudzīties uz jūru arī caur kuģa kajītes iluminatora lodziņu, vērojot bezgalīgo, nebeidzamo viļņu rotaļu, ilgojoties un lūkojot vienmēr vēl ko aiz horizonta saskatīt.

Daigas Štālbergas personālizstādes Ar skatu uz jūru darbu savdabība šoreiz atrodama spožajos, ne tik ierastajos audumu materiālos – neilons (makšķerauklas) audumu velkos, bet audos galvanizēts varš dažādos toņos, pērles un samaltas naudas banknotes. Darbu pamatā izmantoto metāla materiālu ražo tikai Šveicē un Latvijā dēvē par galvanizēto varu. Jauns materiāls – tā ir jauna iepazīšanās, izmēģinājumi, sava veida izaicinājums. Rezultātā mākslinieces darbi ir citādāki, atšķirīgi no iepriekš radītā. “Man pašai ļoti tīk šī izaustā metāla īpašais mirdzums un tāds kā savdabīgs dzīvelīgums. Tāpat kā saulē mirdzoša jūra, šāds audums dzīvo, tas mainās nepārtraukti, atkarībā no skatītāja atrašanās vietas un gaismas avota. Jo tuvāk to iepazīstu, jo vairāk rodas arvien jaunas idejas, kā ar to darboties un parādīt citiem,” saka autore.

Daiga savus darbus ir regulāri rādījusi dažādās izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs jau kopš 1988. gada. Galerijā Istaba līdz 8. septembrim apskatāmā Ar skatu uz jūru ir mākslinieces 15. personālizstāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja