Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Galerijā Istaba tiks atklāta Ērika Caunes personālizstāde

No 25. jūlija galerijā Istaba būs apskatāma Ērika Caunes pirmā personālizstāde Oma. Galerijas vēsturē tas būs vēl nebijis formāts – izstādes darbs ir sienas gleznojums, kas veltīts viņa omai Maijai Caunei, attēlojot istabu viņas vienistabas dzīvoklī, informē galerijas pārstāve Linda Lūse.

"Pirms gandrīz desmit gadiem, mācoties Rīgā, bet dzīvojot ārpus tās, ne vienmēr spēju izbraukāt līdz mājām un atpakaļ, tādēļ bieži paliku pie omas. Omas istaba bija mājīguma iemiesojums – viss bija ļoti parocīgs, kompakts un jauks. Šis laiks man asociējas arī ar netālu esošo galeriju Istaba, uz kurieni gāju samērā bieži. Tur pavadīju laiku vienkārši skatoties kartītes, izstādes un baudot atmosfēru. Man bija kādi 14 gadi un, protams, naudas man nebija, taču ik pa brīdim atļāvos iegādāties Istabas sērkociņus, pastkartītes vai uztaisīt kādu piespraudi. Izstādes rīkošanas mērķis ir šobrīd – daudzus gadus vēlāk – atkal šīs abas vietas un sajūtas uz mirkli apvienot. Tagad oma jau piecus gadus dzīvo ārpus Rīgas un ar viņu tiekos salīdzinoši reti, bet sazvanāmies gan katru dienu. Viņa ir ļoti ekspresīva sieviete, kurai patīk draudzēties, runāties, iet uz ballēm, dejot, priecāties un dziedāt... Pēdējos gados tas viņai tiek dikti maz," tā par savu iedvesmas avotu stāsta Ēriks Caune, kurš paralēli studijām Mākslas akadēmijā nereti pamanījies saistīt savu vārdu ar vienu otru labi atpazīstamu Rīgas brandmūra gleznojumu.

Izstādes atklāšana tika īstenota kā pārsteiguma ballīte Ērika omai, kas neko par izstādes ieceri nenojauta. Izstāde Oma galerijā Istaba būs skatāma līdz 3. septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja