Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Galerijā LOOK! būs skatāma lietuviešu mākslinieka Jurģa Tarabilda izstāde Recycled Colors

Galerijā LOOK! 30. martā plkst. 17 tiks atklāta Jurģa Tarabilda personālizstāde Recycled Colours, informēja galerijas pārstāvji.

Lietuviešu jaunās paaudzes mākslinieka Jurģa Tarabilda izstāde Recycled Colors aicina aplūkot viņa darbus kā pastāvīgi atjaunojošu enerģijas avotu un pēta kā otrreizējai pārstrādei var būt gan ekoloģiska, gan estētiska jēga. Izstādes darbi ir veidoti no pārpalikušās krāsas krājumiem, kuri tapuši pēdējo pāris gadu ietvarā. Pats mākslinieks aicina tās nesaukt par gleznām, piebilstot, ka vienīgā redzamā mākslinieka klātbūtnes liecība ir krāsas uzklāšana ar otu.

Mākslas kritiķe Rosana Lukauskaite, domājot par Tarabilda jaunāko veikumu, uzsver, ka rodas jautājums, vai krāsu paletēm līdzīgi darbi ir tikai mākslas darba apgrieztie atspoguļojumi? Vai tie var kļūt par mākslas objektiem paši par sevi, ar savu nozīmi un vērtību? Šis neskaidrības jēdziens rada mijiedarbību starp mākslas darbu un skatītāju, uzsverot mākslas subjektivitāti un daudzveidību.

Mākslinieks, kurš izvēlas apšaubīt mūsu pašu fantāziju un attieksmi pret mākslas pārākumu, piešķir krāsu pārpalikumiem jaunu nozīmi, un tas, kas sākotnēji šķita vienkāršs krāsu eksperiments, kļūst par filozofisku metaforu mākslas robežām un iespējām. Tas ļauj mums izpētīt mākslas būtību, mākslas darba tapšanas procesu un mākslinieciskās pieredzes vērtību.

Jurģis Tarabilda (1992) absolvējis Viļņas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu. 2017. gadā saņēmis skatītāju balvu Baltic Young Painter Prize konkursā un ticis nominēts mākslas mesē ArtVilnius 2020 kā skatītāju iecienītākais mākslinieks. Jurģa Tarbilda darbi iekļauti Lietuvas MO mākslas muzeja kolekcijās, kā arī privātās kolekcijās Latvijā, Lietuvā, Vācijā, ASV, Igaunijā, Izraēlā un Lielbritānijā. Aizvadījis sešas personālizstādes un šobrīd Meno Niša galerijas pārstāvēts, piedalījies tādās starptautiskās mākslas mesēs kā Positions Berlin, Vienna Contemporary, ArtVilnius un citviet.

Šī ir mākslinieka otrā izstāde galerijā LOOK!

Izstāde būs apskatāma no 30. marta līdz 25. aprīlim galerijā LOOK! (Ģertrūdes iela 62A).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja